Страви нашого дитинства. 5 рецептів сирників, як у бабусі
"Я працюю в кафешці "Сирники від тьоті Глаші" т/с «Теорія великого вибуху"
Коли мова заходить про сирники, одразу згадується дитинство, бабусина кухня, строката скатертина, а на ній тарілочка з сирними булочками, политими варенням або сметаною.
Пам'ятайте, якими вони були?
Ніжні, солодкі, фантастично пахнуть і тануть у роті. Сьогодні в нашій добірці - рецепти, за якими готували сирники наші бабусі.
Спробуємо і ми?
КЛАСИЧНІ СИРНИКИ
200 г сиру середньої жирності, 1 яйце, 2 ст. ложки борошна, 1 ст. ложка манки, 2 ст. ложки цукру
1. Сир протерти через сито, додати яйце, манку, борошно та цукор, все добре перемішати.
2. Сформувати з тіста кульки, обваляти їх у борошні та приплюснути.
3. Смажити на олії з обох сторін до золотистого кольору.
СИРНИКИ З ГОРІХАМИ ТА РОДЗИНКАМИ
250 г сиру, 3 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки цукру, 1 яйце, 50 г волоських горіхів, 50 г родзинок
1. Сир розтерти з яйцями, додати борошно та цукор, перемішати.
2. Родзинки промити та прибрати зайву вологу паперовою серветкою, волоські горіхи подрібнити ножем або в ступці. Покласти в сирну масу і ще раз все перемішати.
3. Сформувати та обсмажити сирники, як у попередньому рецепті.
ВАНІЛЬНІ СИРНИКИ БЕЗ БОРОШНА
200 г сиру, 1 ст. ложка цукру, 1 яйце, 100 г вершкового масла, 1 ст. ложка манки, дрібка ваніліну
1. Всі інгредієнти ретельно перемішати до стану однорідності. Дати тісту постояти протягом півгодини, щоб манка розбухла.
2. Сформувати сирники і обсмажити на олії з обох сторін під кришкою до золотистого кольору.
ПИШНІ СИРНИКИ
500 г нежирного сиру, 2 жовтки, 6 ст. ложок борошна, 3 ст. ложки цукру, 30 г вершкового масла, 2 щіпки розпушувача, дрібка ваніліну, сіль на кінчику ножа
1. Добряче розтерти сир з жовтками, додати цукор, ванілін, перемішати.
2. Розпушувач і сіль змішати з борошном, додати до решти інгредієнтів і замісити руками тісто.
3. Сформувати сирники та обсмажити їх на топленому маслі або рослинній олії з обох сторін до золотистого кольору.
СИРНИКИ В ДУХОВЦІ
200 г сиру, 3 ст. ложки цукру, ½ склянки сметани, 3 ст. ложки манки, 2 яйця, 50 г вершкового масла, 1 ч. ложка розпушувача, дрібка ваніліну
1. Сир розтерти з цукром, яйцями та ваніліном.
2. Додати розм'якшене вершкове масло, сметану і манку. Перемішати до стану однорідності.
3. Форми для кексів змастити маслом, присипати борошном або манкою та розкласти в них сирну масу.
4. Випікати 20-30 хвилин в духовці при температурі 180-200 градусів.
5. Трохи остудити, дістати сирники з формочок і покласти на тарілки.
Останні новини Чернігівщини
150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03
Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.
Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54
Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04
Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.
У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59
Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.