Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:28:02

5 липня - День Військ Протиповітряної оборони України

05.07.2015   07:57Агенцiя

До 2007-го року в першу неділю липня в Україні відзначався День Військ Протиповітряної оборони. Це свято було встановлено Указом Президента України № 602/97 за заслуги Військ ППО у забезпеченні обороноздатності держави.

Потім, згідно Указу Президента України Віктора Ющенка № 579/2007 від 27-го червня 2007-го року "Про День Повітряних Сил збройно Сил України" це професійне військове свято зникло зі сторінок національного українського календаря, проте як і раніше відзначається багатьма кадровими військовими, але вже не на офіційному рівні.

Війська Протиповітряної оборони Збройних Сил України складають Систему протиповітряної оборони держави і виконують певні завдання у взаємодії з військово-повітряними Силами, військами Протиповітряної оборони Сухопутних військ, силами і засобами протиповітряної оборони Військово-морських Сил і Прикордонних військ України. Структурними складовими Військ ППО є зенітні ракетні війська, радіотехнічні війська і винищувальна авіація, а також війська зв’язку, спеціальні частини, підрозділи забезпечення та військово-навчальні заклади.

Війська ППО є видом Збройних Сил України і призначені для попередження про напад повітряно-космічного противника, захисту важливих адміністративно політичних центрів і прикриття промислово економічних районів, угруповань Збройних Сил, важливих військових та інших об’єктів від ударів з повітря. У мирний час вартові неба України здійснюють бойове чергування з охорони державного кордону країни в повітряному просторі та контролюють перельоти повітряних суден через державний кордон, загальна довжина якої з 9-ма країнами світу становить 7698 кілометрів.

Цілодобово бойове чергування несуть близько 2500 військовослужбовців. Протягом доби здійснюється радіолокаційне супроводження більш 400 літальних апаратів, а за місяць ця цифра сягає 12-13 тисяч.

Сьогодні в Військах Протиповітряної оборони 9 частин мають почесні найменування. Десять військових частин нагороджено бойовими орденами, а ще дев’яти вручені бойові прапори. У штабі Військ ППО служить єдина жінка-полковник у Збройних Силах України - Тетяна Корсунь.

В 2015 році День Військ Протиповітряної оборони України припадає на 5 липня.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини