Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:45:03

13 порад як розпочати спілкування

20.10.2013   13:26Агенцiя

Як думаєте, ви хороший співрозмовник? Чи давно у вас в бесіді виникали незручні паузи?

Кілька порад, описаних у цьому матеріалі допоможуть вам стати кращим співрозмовником, а незручні паузи підуть у минуле. Вміння бути гарним співрозмовником – це комбінація різних методів спілкування. Мова тіла, кілька трюків і ви зможете невимушено вести бесіду з будь-якими людьми.

Почніть із запитання

Ви хочете, щоб людина вас запам'ятала? Поставте йому цікаве питання і уважно вислухайте його. Це дасть вам можливість подружитися.

Дізнайтеся чужу думку

Наприклад:

Ви не могли б порадити мені хороший коктейль?
Ви добре знаєте місто? Чи не підкажете мені хороший ресторан?
Де ви купили цей телефон/аксесуар/одяг?
Що ви думаєте з приводу цієї вечірки?

Застосування економічної концепції до розмови

Уявіть собі, що ваша розмова - це банк. Якщо у вас багато вкладень - значить справи йдуть добре. Якщо позики більше ніж вкладення, то варто щось змінювати. Перенісши цю метафору на спілкування, ми отримаємо ось що.

Емоційний вклад
Погоджуватися із співрозмовником
Правильна мова тіла
Використовувати ім'я співрозмовника, коли звертаєтеся
Жартувати
Хвалити ідеї співрозмовника
Уважно слухати
Цікавитися думкою

Емоційні позики
Не погоджуватися із співрозмовником
Неправильна мова тіла
Багато говорити про себе
Брехня
Лестощі
Вульгарні та особисті питання

Уявіть, що ваша бесіда починається з нульовим балансом і робіть все, щоб його збільшити!

Копіювання мови тіла

Практика копіювання мови тіла може дуже допомогти. Ваш співрозмовник схрестив ноги? Схрестіть свої. Поклав руки на стіл? Зробіть те ж саме. Все дуже просто. Важливо зробити це вчасно. Дочекайтеся моменту:

Коли співрозмовник розповідає щось цікаве
Коли вам цікаво
Коли співрозмовник чимось пишається

І після цього копіюйте його. Людина буде вважати, що ви співпереживаєте йому і буде здорово, якщо це дійсно так.

Як говорити про себе і не бути жахливо нудним

Ви можете бути неймовірно харизматичним і цікавою людиною. Але, людям просто нецікаво слухати про інших, яким би чудовим ви не були. Якщо продовжити слідувати нашої економічної концепції, то ви повинні зробити емоційне вкладення. Примусьте співрозмовника випробувати емоції і він буде дуже зацікавлений в розмові з вами.

Змінюйте глибину розмови

Знаєте прислів'я: «Малі уми обговорюють людей, середні – події, а великі – ідеї?» Використовуйте це. Почніть з малого і пожартувати над кимось, потім дізнайтеся думку співрозмовника про якусь подію, а потім перейдіть до ідей, пов'язаних з цією подією. Наприклад:

Вступ: Привіт, як пройшов Ваш день?
Подія: Ви плануєте з Діною щось на День Святого Валентина?
Ідея: Я бачив статтю в Інтернеті про те, як ми перекрутили День Святого Валентина в порівнянні з його традиційним значенням.

Попросіть співрозмовника бути цікавим

Кожна людина цікава по-своєму, але мало хто розкривається насправді. Тож дайте їй шанс розкритися і вона буде думати тільки про вас. Ось простий приклад:

Розкажи мені що-небудь цікаве про себе.

Це відмінний привід почати бесіду, який змусить вас виглядати більш уважним і в той же час дасть можливість дізнатися про людину щось дійсно цікаве.

Як питати людей чим вони займаються

Як ти проводиш свій час коли не. ..?

Замість порожнечі в кінці має бути щось, що ви знаєте про людину. Ось кілька прикладів:

Як ти проводиш свій час коли не пишеш свій захоплюючий блог?
Як ти проводиш свій час коли не сидиш у Facebook?
Як ти проводиш свій час коли не ходиш до спортзалу?

Будьте хорошим слухачем

Якби була потрібна одна порада про те, як стати хорошим співрозмовником, то треба було б зупинитися на цій. Це найважливіша частина. Слухайте людину. Будьте щиро зацікавлені в тому, про що вона говорить. Ведіть розповідь співрозмовника своїми питаннями. Цікавтеся ним і він буде цікавитися вами у відповідь.

Темп розмови

В основному, швидкий темпі розмови - це ознака нервозності і хвилювання, а помірний темп - ознака впевненості. Тому намагайтеся говорити в помірному темпі, але якщо ваш співрозмовник говорить у швидкому темпі, копіюйте його і говорите так само.

Правильно змінюйте тему розмови

З усіма таке траплялося: ви щось обговорюєте зі своїм знайомим, але тут у вашу розмову вривається третя людина і звертає всю розмову у свій бік. Це жахливо дратує. Але, тільки якщо ви робите це неправильно. Ви повинні зробити емоційне вкладення в кінці свого монологу. Це відволіче увагу і ви не будете виглядати як ідіот, змінюючи тему. Приклад:

Кріс: Мій син дуже хороший футболіст.
Я: Круто! Ти колись казав про те, де він тренувався. Мій син нещодавно отримав чорний пояс з Карате і їде до Кореї за програмою обміну студентами. Твій син тренувався у Кореї? Можеш дати мені пару порад?

У цьому діалозі емоційним вкладенням був комплімент Крісу і його синові. Я поміняв тему розмови на потрібну мені, зробивши це правильно.

Робіть правильні компліменти

Компліменти - це дуже потужний інструмент, якщо використовувати його правильно. Правильний спосіб використання компліментів - робити їх про те, чим пишається чоловік. Наприклад:

Якщо людина в хорошій формі і очевидно, що вона проводить багато часу в спортзалі, зробіть комплімент з приводу його фігури.

Якщо людина успішна у своїй кар'єрі, зробіть комплімент його креативності, вмінню працювати або інтелекту.

Не робіть компліменти якостям людей, якщо вони не досягли цього своїми силами. Не кажіть красивій дівчині, що вона красива. Вона і так це знає.

Об’єднуйте друзів

Якщо ви знаходитесь на вечірці або громадському заході, то навряд чи будете стояти на одному місці. Швидше за все, ви будете ходити від однієї групи знайомих до іншої. Якщо ви бачите знайомих людей у різних групах, не бійтеся запросити їх поговорити разом. Зробіть це з жартом і без напруги. І тоді ваші знайомі запам'ятають вас як дуже доброзичливу людину.

http://lifehacker.ru

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини