Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 02:37:54

Начальник Чернігівської МВА Брижинський звернувся до поліції щодо законності земельного рішення міськради

05.10.2023   14:22Агенцiя

Начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський звернувся до поліції, аби правоохоронці перевірили законність рішення, ухвалене депутатами на сесії міської ради 13 вересня.

Про це він повідомив 4 жовтня під час брифінгу.

З його слів, на минулому засіданні міськрада підтримала проєкт рішення із земельних питань в той час, як один з пунктів цього рішення не відповідає нормам законодавства.

    "Там виділяється земельна ділянка, надається дозвіл на розроблення документації для побудови багатоповерхового будинку. Але ця земля – промислового значення, на ділянках, які виділені як промислові, не можна будувати багатоповерхові будинки. Місто поділене на зони: де можна будувати, де не можна будувати. І ось там була пропозиція надати дозвіл на будівництво багатоповерхового будинку. Але там це робити не можна", — говорить Брижинський.

Мова про земельну ділянку розміром майже пів гектара на вулиці 1-ї танкової бригади, 5а.

Нагадаємо, згідно з оновленим регламентом міської ради, Дмитро Брижинський має право затверджувати або ветувати рішення сесії. Рішення сесії щодо земельних питань він не підписав, та попросив скликати позачергову сесію аби виключити з нього спірні пункти.

Сесію не скликали, тому Брижинський одноосібно підписав розпорядження такого ж змісту, однак без пункту про земельну ділянку на вулиці 1-ї танкової бригади.

"Ряд питань було внесено без погодження з військовою адміністрацією на розгляд виконавчого комітету та міської ради. Тому ці питання були нами заблоковані та не введені в дію виконавчими органами".

    "Це повна маніпуляція, бо під проєктом рішення стоїть його підпис. Я 100% знаю, що вони ці проєкти рішення з начальником земельного управління проглядали, проговорювали за три-чотири дні до сесії. Згідно з регламентом міської ради він візує проєкти рішення. Цей проєкт був завізований без зауважень", — каже Ломако.

Зі слів виконувача обов’язків голови міськради Олександра Ломаки, проєкт рішення пройшов усі необхідні затвердження, розглядався профільними комісіями, та був підтриманий більшістю депутатів з усіх фракцій.

"Дуже прикро, що в нас військова адміністрація головним пріоритетом бачить розв'язання певних земельних питань".

suspilne.media

 

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини