Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:55:32

Лауреати загальнонаціональної програми "Людина року-2017" в номінації "Міський голова року"

14.02.2018   12:34Агенцiя

Владислав АТРОШЕНКО Чернігівський міський голова, Народний депутат України трьох скликань, проукраїнський політик, бізнесмен та управлінець, засновник благодійного фонду "Поліський оберіг".

Три головні події 2017 року за Вашою версією:
Головне – люди побачили, що місто може змінюватися, у нього є перспектива. Початок перетворення нашого міста (нові дороги, реконструкції історичних та рекреаційних зон, обов’язковість велоінфраструктури і безбар’єрності на всіх дорогах, які ремонтуються, новий сквер ім. Богдана Хмельницького, відремонтований підземний перехід біля готелю "Україна".

Ваш життєвий девіз:
"Бачу ціль – не бачу перешкод".

Ким Ви мріяли стати в дитинстві?
Директором Чернігівського радіозаводу.

Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Якщо "так", то яка?
Зробити Чернігів одним із найбільш успішних міст України й розмовляти з європейськими та світовими партнерами на рівних. Бути сьогодні успішним – це дивитись на крок, а краще, на декілька кроків уперед.

Ваш улюблений афоризм?
Багато улюблених. Наприклад: "Роби те, що повинен, і будь, що буде", "Чого ми бідні, бо дурні. А чого дурні – бо бідні", "Вам "шашечки" чи їхати"?

Чим Ви найбільше пишаєтесь у вашому місті?
Багатовіковою історією Чернігова, з якої починалася Київська Русь. А сьогодні тим, що люди починаються більш дбайливо ставитися до міста і берегти те, що створюється.

Хто, на Вашу думку, є взірцевим міським головою? (на прикладах з усього світу)
Колишній мер міста Меммінген, мій друг Іво Хольцингер. Він пропрацював на своїй посаді 36 років, пережив об’єднання Німеччини і багато урядів. А зараз спокійно ходить по вулицях рідного міста, і до нього ставляться з великою повагою всі городяни. В Україні за реальними результатами прикладом може бути Геннадій Кернес.

Головна проблема всіх українських міст, яку потрібно вирішувати в першу чергу?
Три головних проблеми:
1) Ментальність людей. 90 % не розуміють, що багатоповерхівки – це їх власність разом з дахом, внутрішньо під’їзним простором та внутрішньо будинковими комунікаціями. Люди не розуміють, що інфраструктура міста у жахливому стані, її терміново потрібно поетапно міняти. На це потрібні кошти. Нам ніхто нічого не винен. Доля міста у наших руках. Аби ми живемо красиво, вчимо дітей у класах по 20 чоловік, ходимо до школи у 1 зміну, 90 тисяч чоловік їздить безкоштовно і витрачаємо на це більше 5 % зібраних податків. Або міняємо свідомість. Податки треба платити. За всі блага треба заплатити, щоби їх мати. І таке інше.
2) Стан інфраструктури, і перш за все – мереж, доріг, генерацій. Масштаби і ціна цього питання є не підйомними для більшості міських бюджетів і це є великою проблемою для України. І неправильно обмежуватися розхожою фразою – "У Вас самоврядування, багато грошей – Ви і розбирайтеся".
3) Страшна демографічна ситуація, плюс величезна трудова міграція. Якщо щастя не в грошах, то в чому? А якщо все-таки в грошах, то чому? Грошей має бути достатньо. Але щастя – робити те, що доставляє радість для тебе і оточуючих людей, будувати, творити, розвивати себе та свою команду. Щастя – жити з радістю від кожного прожитого і відпрацьованого дня.

Продовжіть фразу "Дайте мені точку опори і я... створю команду, яка перебудує світ".

Яка риса характеру – Ваш головний недолік?
Багато недоліків. Можу загнати себе и інших. Не терплю тупості і байдужості. Відволікаюся на красивих жінок.

Чи є у Вас улюблена книга? Якщо "так", то яка?
Зараз, на жаль, читаю мало. Із улюблених багато – це і "Війна і мир", без жартів, і трилогія Т. Драйзера, і "Зелений король", автора не пам’ятаю.

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником?
Я би хотів не подружитися, але хотів би повчитися у багатьох видатних людей, навіть якщо деякі з них були полководцями, промисловцями – меценатами, царями або диктаторами.

Яке чудо світу ви би хотіли перенести до свого рідного міста? Що би воно символізувало?
Я не хочу ніяких чудес, тому що їх не буває. Всього треба досягати копіткою працею. Я хочу, щоби моє місто знайшло амбіції, стало розвиватися і отримало у такий спосіб право на своє майбутнє.

Якби ви відкрили нову планету, як би ви її назвали?
Я не астроном. Це дивне для мене питання. Назвав би "Чернігів" або "Україна", або "Земля-2".

Уявіть що до Вас в гості завітав Президент Америки з проханням показати Україну. Куди б ви його запросили на екскурсію?
Туди, де потрібні інвестиції – перш за все у Чернігів.

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою?
Якщо дасть Бог дожити – готовий відповісти на це питання у 75 років. Це вік, у якому я планую піти на відпочинок.

Яке зайняття для Вас - найкращий відпочинок?
Спортзал. Декілька днів спільного відпочинку з сім’єю. Баня. Спільна вечеря з командою або з бізнес-партнерами. Рибалка, полювання, футбол – не моє…


 https://www.rbc.ua/ukr/news/laureaty-obshchenatsionalnoy-programmy-chelovek-1518601987.html

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини