Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:13:39

Чернігівська область - серед лідерів з перерахунку субсидій

31.08.2017   08:16Агенцiя

Про це повідомив 30 серпня під час прес-брифінгу директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Русін.

Субсидії на неопалювальний період в автоматичному режимі перераховані 235 тисячам користувачам. Усього ж наразі в області цією адресною допомогою користуються 247,4 тисячі сімей, з яких 95,9 тисячі мають право на монетизацію залишків невикористаних коштів субсидії на опалення. У грошовому еквіваленті — це 61,78 мільйона гривень.

— Аби отримати готівкову частину невикористаної субсидії, необхідно подати заяву до управління соціального захисту населення до 1 вересня, — наголосив Олег Русін і додав, що на сьогодні з відповідними заявами звернулися по електропостачанню більше тисячі осіб, по газопостачанню — понад 76 тисяч.

Варто зазначити, що з 19 серпня 2017 року в Україні діє оновлена програма житлових субсидій. Які ж зміни відбулися?

— Розрахунок субсидії на опалювальний сезон у жовтні проводитиметься на підставі доходів за перше півріччя поточного року, а не за попередній рік, як це було раніше, — коментує очільник профільного департаменту.

Змінюється і саме визначення опалювального періоду: для користувачів централізованого теплопостачання він починається за наявності відповідного рішення міськради, для користувачів індивідуального опалення — з 16 жовтня по 15 квітня.

Якщо отримувач субсидії має прострочену заборгованість з оплати послуг понад два місяці й ця сума перевищує 340 гривень, субсидія не нараховується. У такому випадку субсидіанту дають два місяці на погашення боргу. У разі його несплати для поновлення субсидії доведеться заново подати документи. До речі, про заборгованість повідомляють не надавачі послуг через платіжки, а працівники соціального захисту. Загалом на Чернігівщині, як і в цілому в Україні, приблизно 8% субсидіантам припинено надання державної допомоги.

Інші важливі зміни:
– субсидія не може призначатися одній особі за місцем реєстрації та місцем її фактичного проживання;
– отримувачі субсидії повинні протягом місяця інформувати управління про закінчення терміну реєстрації місця перебування;
– субсидія може призначатися за заявою опікуна у разі, коли у будинку зареєстровані неповнолітні діти, які залишилися без батьківської опіки або недієздатні особи працездатного віку.

Покращено умови надання субсидій для пенсіонерів, які мають лише одне джерело доходу — пенсію: розрахунок субсидії відтепер проводитиметься на підставі доходів за попередній місяць.

Також серед змін — зменшення соціальних нормативів споживання газу для приготування їжі та для підігріву води.

Крім того, Олег Русін нагадав, що для своєчасного відшкодування витрат на придбання твердого палива і скрапленого газу субсидіантам необхідно подати декларацію. Ті ж, хто хочуть отримати державну допомогу не за місцем реєстрації, — договір оренди житла.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини