Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:57:34

На проміжні вибори треба більше 12 мільйонів

27.02.2016   09:12Агенцiя

Для організації та проведення проміжних виборів народних депутатів в одномандатних виборчих округах № 23 (Волинська область), № 27 (місто Дніпропетровськ) та № 206 (місто Чернігів), які наразі з різних причин не представлені парламентаріями у Верховній Раді, необхідно 12 млн. 681 тис. грн. Про це заявив журналістам голова ЦВК Михайло Охендовський.

«Якщо ми говоримо про загальну вартість виборів у трьох округах (23, 27, 206 - ред.), то вона становитиме 12 млн 681 тис. грн, за попередніми підрахунками ЦВК», - сказав він.

Зокрема, голова ЦВК уточнив, що вибори в 23 окрузі коштуватимуть 5 млн 750 тис. грн, 27 - 2 млн 680 тис. грн, 204 - 4 млн 241 тис. грн.

Водночас голова ЦВК додав, що ця цифра може дещо змінитися, якщо вибори проводитимуться після 1 травня. За його словами, швидше за все так і відбудеться, оскільки з цього часу планується зростання мінімальної заробітної плати.

Охендовський також зазначив, що загалом законом про Державний бюджет на 2016 рік Центральній виборчій комісії на проведення виборів народних депутатів, а фактично йдеться про проміжні вибори, передбачено 19 млн 667 тис. грн.

Разом з тим, він наголосив, що наразі до ЦВК вже надійшла постанова ВР про дострокове припинення повноважень народного депутата Владислава Атрошенка, обраного на позачергових парламентських виборах 2014 року по ОВО № 206, що дає змогу Комісії призначати у відповідному окрузі проміжні вибори. Проте голова ЦВК відзначив, що крім 206-го округу проміжні вибори потрібно буде також призначати і в округах № 23 і 27, але, за його даними, у Комісії поки відсутні всі необхідні документи, аби мати змогу прийняти відповідне рішення.

Так, Охендовський зауважив, що Верховною Радою було проголосовано постанову про дострокове припинення повноважень народного депутата Бориса Філатова (округ № 27 - ред.), проте невдовзі була зареєстрована постанова про скасування цього голосування, до моменту огляду якої Голова ВР не може підписати постанову про припинення депутатських повноважень Філатова й відповідно направити її до ЦВК. Також він наголосив, що досі до Комісії не надійшло і документів, що підтверджують смерть народного депутата Ігоря Єремеєва (округ № 23 - ред.).  

За його словами, без зазначених документів проміжні вибори не можуть бути призначені. Охендовський підкреслив, що наразі питання призначення проміжних виборів в зазначених округах вже вийшло за межі правового поля, тому виходячи «з критерію розумності» мають бути призначені на одну дату після надходження до ЦВК всіх необхідних документів.

«На цьому тижні члени Комісії - куратори відповідних регіонів України звернулись до Верховної Ради з проханням, по-перше, надати копію свідоцтва про смерть народного депутата Єремеєва, а також надіслати невідкладно після її підписання і оформлення постанови Верховної Ради про дострокове припинення повноважень народного депутата України в окрузі № 27», - додав Охендовський.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини