Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:04:26

Підприємці протестували проти касових апаратів. ВІДЕО

03.06.2015   07:41Агенцiя

«Ми не проти касових апаратів, але на цих умовах — це смерть малого бізнесу!» З такою думкою підприємці Чернігівщини вийшли на попереджувальну акцію.

За словами мітингувальників, так звані реєстратори розрахункових операцій нароблять більше шкоди ніж користі. Вони зібралися під стінами облдержадміністрації, аби донести свою незгоду із впровадженням касових апаратів до представника Президента в області, тобто голови адміністрації Валерія Куліча. За існуючих умов, апаратура, яку повинен встановити собі кожен підприємець що працює у сфері торгівлі, стане додатковим полем для махінацій та корупційних оборудок, заявляють бізнесмени. Бо ж податкова система працюватиме, як і раніше.

«Сьогодні касові апарати включають в не реформовану податкову систему. Тобто це те саме, що включати касовий апарат, якому потрібна напруга 220, ми включаємо в 380. Такого не може бути. І тому ми сьогодні протестуємо проти касових апаратів і за закон Оксани Продан №1718, який відміняє введення цієї норми», — каже уповноважений представник бізнесу при комітеті Верховної Ради з питань податкової і митної політики Ірина Березинець.

Найперша проблема, яку бачать підприємці — необхідність придбати сам касовий апарат, який коштує кілька тисяч гривень. А його ще потрібно і обслуговувати. «По-друге, програмне забезпечення на касовий апарат. Третє, кожному підприємцю необхідно придбати спеціальні ключі для того, аби інформація передавалася з касового апарата на податкову службу. Четверте, кожен підприємець повинен не просто встановити касовий апарат, він ще повинен підписати договір із сервісною компанією, котра його буде обслуговувати, а це також гроші,» — розповідає Віталій Сальва — голова Чернігівської міської профспілки «Підприємець».

А ще необхідно навчити персонал, аби через незнання чи неправильну роботу не «нарватися» на штрафи. Тай це ще дрібниці у порівнянні з тим, що за задумом законодавця касовий апарат повинен через мережу інтернет передавати данні про здійснення фінансових операцій у податкову. При цьому парламентарі навряд чи врахували, що рівень охоплення всесвітнім павутинням сільської місцевості високим не назвеш. А якщо говорити про прикордонні райони, то там великі проблеми навіть з мобільним зв’язком, не кажучи про інтернет.

Самі ж підприємці твердять, введення касових апаратів в умовах не реформованої податкової системи навряд чи покращить бізнес-клімат у державі. Радше призведе до цілком протилежного результату, адже, хай там як, а свої затрати бізнесмени покладуть на плечі споживачам, що призведе до поступового вимирання малого бізнесу.

Віктор Гордійко, підприємець: «Це проблема не тільки підприємця, а взагалі всіх людей тому, що збільшення витрат підприємців потягне за собою збільшення цін. А ціни збільшувати вже нікуди бо і так проблеми з комунальними послугами, зі здорожчанням пального і всього іншого — у людей немає грошей, їм не має за що жити. І ми це відчуваємо на своєму бізнесі — обороти впали в кілька разів.»

Попереджувальна акція під стінами адміністрації завершилася резолюцією, в якій малий бізнес вимагає з початку навести лад в законодавстві та провести відповідні реформи, а вже потім впроваджувати касові апарати. Вже завтра цей документ підприємці планують віддати Президенту, прем’єр-міністру та депутатам Верховної Ради під час аналогічної акції, яка пройде під стінами Кабміну.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини