Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:38:57

Громадська рада в дії

20.03.2014   16:27

19 березня відбулося перше в цьому році засідання Громадської ради, що діє як консультативно-дорадчий орган при облдержадміністрації. Головним завданням, яке вона ставить перед собою, виносити свої пропозиції та зауваження з метою підвищення ефективності роботи виконавчих органів влади Чернігівщини, здійснювати контрольні функції.

Громадська рада задовольнила заяви трьох її членів та виключила зі складу ради Світлану Пасталицю, Олександра Рися, Альону Шешеню. З причини систематичної відсутності на засіданнях без поважних причин (три рази підряд) виключено зі складу Громадської ради Максима Коношевича.

На засідання ради виносилася низка актуальних питань, які зачіпають суспільно-політичні процеси регіону. Зокрема, були представлені висновки громадської експертизи виконання обласної програми запобігання корупції у 2013 році органами виконавчої влади. Член комітету з питань правопорядку та правового захисту населення Громадської ради, представник Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Демократичні перетворення України» Іван Сікора зазначив, що за результатами експертизи висунута низка зауважень та пропозицій до змісту програми та її виконання.

Зокрема, йшлося про відсутність громадського обговорення звіту виконання програми, чітких інструментів вимірювання її ефективності та браку заходів щодо попередження корупції. У своєму виступі заступник начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Сергій Меженний погодився врахувати у майбутньому пропозиції та зауваження, підкресливши, що до функцій відділу входять лише профілактичні заходи.

Члени Громадської ради визначилися з планом роботи на наступний квартал, сформували робочі групи за певними напрямками діяльності та створили новий постійний комітет Громадської ради - захисту соціально незахищеного населення. Його очолив голова правління Громадської організації «Чернігівський центр соціальної адаптації бездомних та безпритульних» Микола Романов.

Одне із організаційних питань, яке стояло на порядку денному, стосувалося переобрання голови ради. Новим головою Громадської ради було обрано Наталію Проскуріну («за»—55, «проти»—0, утрималось—3, присутніх під час голосування — 58 членів).

Не оминули своєю увагою члени Громадської ради й складну політичну ситуацію в Україні.

На засіданні було ініційовано прийняття низки заяв та звернень від імені Громадської ради. Так, було запропоновано прийняти заяву, що декларує відсутність ущемлення прав російськомовного населення на Чернігівщині. Адже саме це використовується як привід для здійснення агресії з боку сусідньої держави.

Також, на думку Громадської ради, є неприйнятним відсутність на окремих державних установах прапорів України. Тому було вирішено найближчим часом підготувати звернення до голови облдержадміністрації з цього питання.

Члени Громадської ради обговорили заходи, спрямовані на підтримку національного товаровиробника та української армії.

Учасники засідання висловились за необхідність громадського обговорення кандидатур на ключові посади в структурі виконавчої влади. Було вирішено звернутися до голови облдержадміністрації з пропозицією оприлюднення на офіційних сайтах органів виконавчої влади декларацій претендентів на посади заступників голови ОДА, голів РДА, а також керівників структурних підрозділів та начальників відділів.

На засіданні пролунали пропозиції Павла Пущенка, Ігоря Андрійченка та Євгена Малецького щодо переформатування Громадської ради шляхом саморозпуску нині діючої та проведення перевиборів. Однак ця пропозиція не була підтримана. Натомість Наталія Проскуріна зазначила, що Громадська рада працює на принципах відкритості, а тому усі бажаючі можуть долучитися до її роботи, в тому числі у складі робочих груп чи комісій. Жодного випадку відмови представникам ІГС щодо спільної роботи за останні роки не було.

До теми: "Революційні зміни" провести не вдалося…

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини