Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:38:50

В Чернігівський області відзначається тенденція зменшення кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

28.05.2013   07:05

Охоплення сімейними формами виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є одним із пріоритетів нових соціальних ініціатив Президенту України Віктора Януковича “Діти-майбутнє України”. Глава держави наголошує на необхідності активізації роботи щодо влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до різних форм сімейного виховання. Йдеться, зокрема, про прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу, збільшення кількості усиновлень українськими родинами, посилення соціального супроводу дітей, які виховуються під опікою.

На Чернігівщині поставлені Президентом України завдання послідовно виконуються. Про це зазначив в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика 27 травня під час наради з керівниками структурних підрозділів ОДА гуманітарного напрямку. Було розглянуто питання реалізації державної політики у сфері захисту прав дітей за результатами робочої поїздки в область Уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка.

Зокрема, Юрій Музика відмітив позитивну тенденцію зменшення чисельності дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Так, на кінець 2011 року в області налічувалось 2687 дітей уразливих категорій проти 2537 на кінець 2012 (зменшення склало 5,58%).

Найбільш поширеною формою сімейного виховання в області є опіка (піклування) над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування. Під опікою і піклуванням наразі перебуває 1605 дітей.

З кожним роком зростає кількість дітей, які знайшли родинне тепло і затишок у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. У Чернігівській області налічується 11 дитячих будинків сімейного типу та 191 прийомна сім’я, в яких виховується 371 дитина (ДБСТ – 70 вихованців, ПС – 301 прийомна дитина).

Слід також зазначити, що протягом 2013 року в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу планується влаштувати 69 дітей, створити 5 дитячих будинків сімейного типу та 30 прийомних сімей.

З початку поточного року в області вже створено 6 прийомних сімей, 1 дитячий будинок сімейного типу, всього влаштовано 17 вихованців (що на 78% більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини