Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:22:28

"Коментарі": Хоменко вперше двічі перший

20.03.2013   12:36Агенцiя

Третій рік поспіль "Коментарі" складають для своїх читачів рейтинг керівників регіонів України

Лідерами 2012 за сумарними результатами по двадцяти критеріям стали керівники Волинської, Чернівецької та Тернопільської областей - Борис Клімчук, Михайло Папієв та Валентин Хоптян. А найгірші показники виявилися у губернаторів Луганської, Черкаської та донецької областей - Володимира Пристюка, Сергія Тулуба і Андрія Шишацького.

Місця регіонів за кожним з критеріїв, підраховані "Коментарями" на основі офіційної інформації Гостата України та його територіальних підрозділів. Уточнена методика складання рейтингу описана в № 23 (313) від 8 червня 2012 року.

Голова Чернігівської ОДА Володимир Хоменко, який не піднімався до 2012-го вище трійки відстаючих, минулий рік закінчив на 21-му рекордному для себе місці (-24,5 бали).

Рецепт локального успіху полягає в двох показниках - найбільше падіння споживчих цін при найкращій динаміці зарплат.

За підсумками 2012 року на Чернігівщині була зафіксована дефляція в розмірі 1,1% (при інфляції в середньому по Україні 0,6%). Зокрема, найбільше подешевшали рис (на 27,1%), овочі (на 22,4%), цукор (на 22%) і яйця (на 19,4%). На 10,9-11,2% знизилися ціни на масло і продукти переробки зернових.

Тим часом реальні зарплати в області зросли за рік на 18,4% при середньоукраїнському показнику 14,4%.

На цьому короткий огляд досягнень закінчується. Найвища серед усіх регіонів смертність, найнижча народжуваність, передостаннє місце за динамікою кадрів, четверте знизу - по освоєним капітальним інвестиціям, попадання в п'ятірку регіонів з найвищим рівнем вимушеної неповної зайнятості.

До цього "букету" можна додати невисоку динаміку роздрібної торгівлі та сфери послуг, непереконливі фінансові результати підприємств, невисокий рівень фінансування субсидій за ЖКП.

http://comments.ua/money/392857-reyting-gubernatorov-2012.html
 

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини