Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:41:54

Про півроку роботи Руслана Марцінківа на Чернігівщині

04.07.2013   07:50Агенцiя

Протягом півроку, вже будучи депутатом Верховної Ради України, свободівець Руслан Марцінків вів досить активну діяльність.

Руслан  Марцінків

Руслан Марцінків

Після проходження до парламенту його було призначено уповноваженим фракції ВО “Свобода” в Чернігівській області, звідки він родом. Проте, окрім Чернігівщини, депутат плідно працював також і на Прикарпатті, де мешкає його родина, та здійснював парламентську діяльність.

Що стосується, зокрема, Чернігівщини, то впродовж останніх шести місяців парламентар провів понад півсотні зустрічей із громадами міст та сіл області. За підсумками зустрічей із виборців Руслана Марцінків скерував близько 100 звернень до владних та правоохоронних органів, а також органів контролю. Депутат вимагає розв’язати проблеми, які виникли в жителів Чернігівщини, адже це є компетенцією відповідних структур.

Так, серед проблем, які є спільними для всієї Чернігівської області, можна виокремити:

– Закриття навчальних закладів (2 ЗОШ у місті Ніжин, дитячий садочок для дітей-інвалідів у Прилуках, закриття школи в селі Лемеші Козелецького району, в селі Дібрівці Городнянського району, а також в Менському районі);

– Перепрофілювання, закриття медичних закладів (надійшли звернення із сіл Рубанка та Крапивнена, а також із міста Батурин (66 підписів)Бахмацького району, з Чернігова, де хочуть “оптимізувати” дитячий кардіоцентр) та з села Червони Партизани Носівського району);

– Стан та ремонт доріг (до народного депутата звернулися жителі села Голінка Бахмацького району, села Лемеші Козелецького району та з міста Прилуки);

Також мешканці Чернігівської області занепокоєні занепадом сільських територій, відсутністю соціальної інфраструктури населених пунктів, поглибленням демографічної кризи та вимиранням сіл.

Жителі півночі Чернігівщини стурбовані станом захисту населення й територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Унаслідок природних процесів відбуваються розмив та руйнування берегів на ділянці лівого берега річки Сож біля с. Скиток Ріпкинського району. Нищення загрожує виникненню нового русла річки, через що близько 135,5 га можуть відійти до Республіки Білорусь (державний кордон прокладено по фарватеру ріки Сож).

Для всієї області є характерними:

Недостача коштів на оплату праці (загального обсягу бюджетних видатків, що враховуються місцевими бюджетами у міжбюджетних трансфертах, недостатньо для забезпечення необхідного рівня функціювання закладів бюджетної галузі);
Необхідність збільшення не менш, ніж на 20% фінансовий норматив бюджетної забезпеченості на одного підопічного в будинках-інтернатах для престарілих та інвалідів.

м. Чернігів:

– Відсутність затвердженого на державному рівні порядку передачі об’єктів інженерної інфраструктури до новозбудованих об’єктів житлового фонду організаціям, які здійснюють експлуатацію. Враховуючи, що організації приватної форми власності, зосібна ПАТ “Чернігівгаз”, ПАТ “Чернігівобленерго”, відмовляються від укладення договорів оренди щодо користування відповідними мережами комунальної власності, на законодавчому рівні необхідно визначити взаємовідносини між органами управління комунальною власністю та товариствами приватної форми власності з експлуатації мереж газо- та електропостачання;

– Зношеність міського електротранспорту;

– Зупинка роботи будівельної галузі, високі ставки за довгостроковими кредитами на придбання житла та припинення замовлень із будівництва житла для військовослужбовців призвело до скорочення обсягів житлового будівництва

м. Ніжин:

– Є потреба в ухваленні Постанови КМУ про створення історико-архітектурного заповідника;

– Будівництво артезіанської свердловини (виготовлено проект і здійснено експертизу);

– Реконструкція очисних споруд (виготовлено проект, який проходить державну експертизу);

– Надання коштів для капітального ремонту доріг.

м. Прилуки:

– Будівництво об’їзної автомобільної дороги в обхід міста;

– Проблема подачі питної води (вода не відповідає нормам за вмістом фтору);

– Необхідна електрифікація гілки залізниці від Ніжина до Прилук.

Найболючіші проблеми міст Бобровиця, Козелець, Городня та Корюківка – питання майнових паїв, відсутність робочих місць, соціальних виплат чорнобильцям та газифікації сіл у районах Чернігівщини. Під час зустрічей в Острі й Лемешах (Козелецького району) містяни скаржилися на стан дитячих установ, на скорочення робочих місць. Містяни постійно наголошують щодо вмирання їхнього населеного пункту.

Свободівець – частий гість у Бахмацькому районі. Мешканці Голінки, Батурина зібрали понад 60 підписів, аби завадити закриттю районної лікарні. Як і всіх, жителів Бахмацького краю турбує стан доріг та автомобільне сполучення сіл із містом. Руслан Марцінків відвідав також села Вороньки та Новий Биків Бобровицького району

Чимало депутатських звернень та запитів стосувалися півночі Чернігівщини. Седнівці роздратовані перекриттям греблі на місцевій річці. Мешканців міста Щорс турбує підняття рівня води в річці Снов. Окрім того, громада Щорса адресувала низку звернень із соціальних та культурних питань. Місцевий священик Української Православної Церкви Київського Патріархату занепокоєний ситуацією з майбутнім храмом, для зведення якого призначено землю, але досі не погоджено документацію на будівництву храму. У селі Дібрівне Горднянського району влада намагається закрити школу.

Мешканці Сосниці, Дігтярів, Варви та Журавки сигналізують про несправедливі закупівельні ціни на молоко та просять притягнути до відповідальності винних у їхньому штучному заниженні.

Усі проблеми знаходять відгуки у зверненнях та запитах депутата. Слід також відзначити найбільш важливі запити до уряду. Це, зокрема, запит щодо невиконання рішення суду щодо знесення незаконно встановлених наметів біля Катерининської церкви в Чернігові, закриття дитячого відділення та скорочення працівників Чернігівського обласного кардіологічного диспансеру та недопущення переведення спеціалізованого дошкільного закладу для дітей із різними фізичними вадами у приміщення дошкільного навчального закладу м. Прилуки Чернігівської області

Свободівці також провели за участі Руслана Марцінківа низку масштабних вуличних акцій: пікетування Носівської районної ради та райдержадміністрації з вимогою припинити “оптимізацію” медицини в краї та не закривати сільську лікарню, збори батьківського та вчительського колективів школи №8 для висловлення протесту хижацької “оптимізації” навчального закладу в місті Ніжин, марш-віче з нагоди 140-річчя від дня народження Миколи Міхновського в місті Прилуки, акція протесту “Вставай, Україно!” в Чернігові.

Завдяки коштам, які надав депутат, було придбано томограф мешканці міста Чернігів, вбрання для шкільного балу випускниці школи №19 м. Чернігів Яни Бурякової. Зокрема, свободівець надав фінансову допомогу на операцію діток-двійняток із міста Бобровиця, операцію маленького хлопчика з міста Прилуки та на придбання матеріалів на будівництво храму УПЦ КП у місті Щорс.

Вікторія Дротянко

 

 

 

 

 

 


 


 

Останні новини Чернігівщини

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини