Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 11:01:14

У Чернігові відкрили новий набір на безкоштовний курс з вивчення правил дорожнього руху — як долучитися?

13.03.2024   14:51Агенцiя

У Чернігові на базі освітньо-культурного простору Гончаренко центр відкрили новий набір на безкоштовні курси з вивчення правил дорожнього руху. Після завершення навчання всі учасники зможуть самостійно скласти державний іспит з теорії ПДР.


За словами директора простору Олександра Ясенчука, з листопада українцям дозволили складати теоретичний іспит з правил дорожнього руху без відвідування автошколи, а вже в січні у Чернігові сформували першу навчальну групу курсу з вивчення ПДР.

«Ми отримали чимало позитивних відгуків від студентів першої групи курсу, тож вирішили запустити новий набір. Навчальний формат нашого курсу нічим не відрізняється від викладання у звичайних автошколах, а до теоретичного іспиту чернігівців готують справжні майстри своєї справи», — зазначають у просторі.

Навчатиме правил дорожнього руху викладач із 30-річним досвідом Віталій Лахтіонов. Після завершення навчання учасники курсів зможуть самостійно зареєструватися на складання теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС.

«Крім того, якщо людина вже має водійське посвідчення, але хоче актуалізувати знання з ПДР, вона також може зареєструватися на наші курси. Жодних обмежень для участі немає: лише бажання навчатися та здобувати нові знання», — підкреслюють організатори.

Заняття будуть відбуватися тричі на тиждень: у понеділок, середу та п’ятницю з 12:00 до 14:00 за адресою вул. Шевченка, 9  (Гончаренко центр Чернігів). Для участі достатньо зареєструватися за цим посиланням.

Додамо, Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього. Важлива складова проєкту – платформа Гончаренко Центр. Онлайн, що пропонує безкоштовні уроки іноземних мов для всіх охочих.

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.