Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 10:43:59

В’ячеслав Чаус в Остерській ТГ: Ворожий сусід у нас назавжди. Освітні заклади повинні бути максимально захищені

13.04.2023   12:10Агенцiя

Сьогодні начальник ОВА В’ячеслав Чаус відвідав два заклади освіти в Остерській ТГ - ліцей №1 та Остерський фаховий коледж будівництва та дизайну.

Увагу зосереджено  на облаштуванні укриттів.  У ліцеї воно просторе та якісно зоноване, що дозволяє організувати повністю очне навчання для понад пів тисячі учнів. Площа захисного приміщення дозволяє розмістити тут ще й малюків з місцевого дитсадка, відтак після опитування батьків ДНЗ теж зможе відновити роботу.

    «Укриття розташоване в приміщенні тиру. Тут ми можемо продовжувати навчальний процес і під час «повітряної тривоги». З ремонтом допомогла громада. Якісні лави виготовив місцевий підприємець», - розповідає директорка ліцею Анна Дробязко. Головна потреба закладу – сучасний харчоблок. Наразі триває ремонт та процедура закупівлі обладнання. Витрати на себе взяла громада, хоч радо розділить їх і з меценатами.

Натомість В’ячеслав Чаус зазначив, що ОВА  допоможе з необхідним зразком сучасного проєкту харчоблоку. Також у військовій адміністрації планують спрямувати у громаду ще один шкільний автобус.

Також начальник ОВА спільно із заступницею Жанною Шерстюк та начальником Чернігівської РВА Андрієм Попиком поспілкувалися з активом громади.

    «Перш за все хочу подякувати усім мешканцям громади за активне волонтерство, підтримку цивільних мешканців інших громад області та військових. Це дуже цінно», - наголосив В’ячеслав Чаус.

Найбільш болючим та нагальним питанням для громади залишається якість доріг. Важливо, що всі проблемні ділянки ідентифіковані та занесені в список першочерговості. Дещо вже в планах на ремонт за спільний кошт області та місцевого бюджету.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.