Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 22:54:15

У Чернігові поліцейські та рятувальники роз’яснили школярам основи мінної безпеки

13.04.2023   11:59Агенцiя

Ювенальні поліцейські Чернігівського райуправління поліції спільно з працівником державної служби з надзвичайних ситуацій провели профілактичне заняття для учнів школи №6 в обласному центрі.

12 квітня поліцейські ювенальної превенції спільно з рятувальниками провели урок для учнів молодших класів. Заняття розпочали з нагадування про заборону відвідування лісів, досі чинну на всій території Чернігівщини. Ця вимога спричинена значним засміченням лісових масивів та їх околиць мінами, вибуховими пастками та нерозірваними боєприпасами, які залишилися після бойових дій.

Правоохоронці детально роз’яснили учням, як виглядають знаки, що попереджають про мінну небезпеку. Гості нагадали дітям про правила поведінки під час виявлення підозрілих чи небезпечних предметів.
Діти проявляли неабияку зацікавленість до цієї важливої теми, задавали безліч запитань та отримали на них вичерпні відповіді від фахівців.
На звершення зустрічі ювенальні поліцейські спільно з учнями переглянули тематичний відеофільм та роздали друковані пам’ятки.
Крім того, поліцейські нагадали дітям про те, що у разі виникнення будь-якої небезпечної ситуації необхідно одразу телефонувати на спеціальну лінію 102.
Поліцейські Чернігівщини підкреслюють, що і сьогодні, за понад рік після звільнення нашої області від рашистських загарбників, просвітницька діяльність з мінної безпеки залишається надзвичайно актуальною. Тож правоохоронці продовжують регулярні профілактичні зустрічі, перш за все з дітьми та підлітками, та нагадують про те, що дотримання простих правил рятує життя.

 

Поліція Чернігівської області

 


 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.