Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:59:26

Програма "Доступні кредити 5-7-9%" допомагає бізнесу Чернігівщини

30.07.2020   11:27Агенцiя

На сьогодні, більше 70 підприємців Чернігівської області скористалися державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%». Вони отримали кредитів на загальну суму понад 130 млн грн.

Серед активних позичальників є аграрії, представники зі сфери торгівлі і виробництва, промисловці. Кредити беруть на розвиток сільського господарства, харчової промисловості, торгівлі та лісозаготівлі.

Так, підтримку в розвитку бізнесу отримав приватний підприємець, власник кав’ярні, Роман Менський з Корюківки. Він вирішив відкрити у місті піцерію. І одним з перших звернувся до Ощадбанку з метою отримати кредит на купівлю обладнання.

Підприємець оплатив 30% вартості обладнання самостійно, а 70% або 130 тисяч грн - за рахунок кредитних коштів, які отримав за програмою  «Доступні кредити 5-7-9%» на п’ять років.

Ініціатива Президента дає результат, адже все більше підприємців звертаються до банківських установ задля розвитку бізнесу.

Детальніше з умовами державної програми можна ознайомитись за посиланням.

Довідково. Державна кредитна програма «Доступні кредити 5-7-9%» запроваджена за ініціативи Президента України з метою спрощення доступу мікро- та малого бізнесу до банківського кредитування. Контроль за реалізацією програми покладений на Фонд розвитку підприємництва (ФРП), що є правонаступником всіх прав та зобов’язань Німецько-Українського фонду. Єдиним учасником ФРП є Уряд України в особі Міністерства фінансів України. Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства здійснює підтримку програми «Доступні кредити 5-7-9%» в частині освітніх програм для підприємців, які хочуть стати учасниками програми.

Підтримку в рамках даної Програми можна отримати в 13-ти банках, а саме: АТ «Ощадбанк», АТ «Укрексімбанк», АТ «ПОЛІКОМБАНК», АТ «КРЕДОБАНК», АТ КБ «ПриватБанк», АБ «Укргазбанк», ПАТ «ПУМБ», АТ «Альфа-банк», АТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК», ВАТ КБ «Глобус», АТ «Таскомбанк» та Райффайзен Банк Аваль.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.