Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 20:06:06

Відсьогодні банки жорстко моніторять всі грошові операції

28.04.2020   10:05Агенцiя

Новий закон про фінансовий моніторинг в Україні почав діяти з 28 квітня. Тепер банківська система жорстко моніторить всі фінансові операції з готівкою (внесення, переказ, отримання коштів), а також грошові перекази в Україні та з-за кордону від 5 тис.грн.

Проте розбити суму на декілька платежів - не достатньо. Нацбанк наголосив, що отримати ці гроші ви зможете при відсутності ознак пов’язаності з іншими операціями, що в сумі перевищують 5000 грн. Картку і кошти в такому разі можуть заблокувати та попросити пояснити, що це за гроші. Якщо ці пояснення не задовільнять банк, то доступу до коштів не буде. Розблокування коштів в такому разі можна буде добитися тільки через суд.

Ще цей Закон збільшив порогову суму фіноперації, що підлягає фінансовому моніторингу, з 150 000 грн до 400 000 грн. Але зменшено кількість ознак, через які фінансова операція підлягатиме обов’язковому фінансовому моніторингу, з 17-ти до 4-х.

Всі перекази коштів в межах України до 30 000 грн повинні супроводжуватися як мінімум номером рахунка стосовно платника та отримувача. А перекази більше 30000 грн - детальною інформацією.

Також з 28 квітня для ідентифікації в банках не буде вимагатися особиста присутність клієнта, а відкрити рахунки можна буде з використанням відеозв’язку, BankID або електронного підпису.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини