Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 21:26:58

Для відновлення дорожньої інфраструктури важлива підтримка місцевих громад, − Володимир Омелян

20.03.2019   21:56Агенцiя

В рамках робочої поїздки до Чернігівської області Міністр інфраструктури України Володимир Омелян оглянув дорожню інфраструктуру Ніжинського району, провів зустріч з мешканцями м. Ніжин та трудовим колективом підприємства ТОВ «Ніжинська пересувна шляхобудівельна механізована колона».



«Все починається з доріг. Якщо ми будемо мати дороги, то будем мати успішну країну. І я вдячний, що Президент України Петро Порошенко визначив пріоритетом в галузі інфраструктури відновлення українських автошляхів. Було створено Дорожній фонд, який вже більше року успішно працює. Кожен водій, який заправляє свою машину, має знати, що у 2018 році 50%, у 2019 − 75%, а з 2020 року 100% податків з акцизу на пальне будуть йти виключно на дороги. Фактично за останні декілька років відремонтовано 7 тисяч кілометрів, і Чернігівська область не є виключенням. Завдяки Дорожньому фонду в цьому році Чернігівщина отримає понад 500 млн грн на обласні дороги», − заявив Володимир Омелян.

Очільник Міністерства наголосив, що на дороги державного значення Чернігівщини спрямовано 300 млн гривень і можливо виділити ще більше: «Ми чекаємо пропозиції від Служби автомобільних доріг Чернігівської області, щоб збільшити суму в цьому році. Ми впевнені, що за 5 років ми відбудуємо українські дороги на державному та обласному рівні. Для нас важливо, і сподіваюсь громада підтримає, щоб великі вантажівки їх не вбивали. Бо ми інвестуємо мільярди гривень ваших податків  в українські автошляхи і маємо ситуацію, коли кожного дня різні компанії вантажівками вагою 60−70 тонн ці дороги перетворюють на пил. Ми повинні спільно з вами їх зупинити. З боку держави працює транспортна інспекція, місцеві органи влади, ми закупили близько сотні нових зважувальних комплексів, але поки громади не вийдуть, не зупинять їхній рух селами – нічого не буде. Жодна сільська дорога не витримає навіть 40 тонн. Тому нам для відновлення дорожньої інфраструктури важлива підтримка місцевих громад», − заявив Володимир Омелян.

Міністр інфраструктури підкреслив, що у рамках реформи децентралізації місцеві громади отримали гарні досягнення: «Там, де були створені об’єднані територіальні громади, за останні роки бюджети суттєво зросли. Але з цим приходить і відповідальність. Уряд України свідомо віддав бюджет, який завжди був у Києві й одноосібно вирішувався начальниками кому і скільки, громадам – тепер це ваші гроші. Але вони повинні не лежати на рахунках, вони повинні вкладатися в лікарні, освіту, дороги. Як Міністр інфраструктури вважаю і вкотре наголошую, що все повинно починатися з доріг. Бо якщо немає доріг, то навіть нові школи, поліклініки будуть як посеред пустелі. Тому будьте активними. Влада зараз відкрита, як ніколи. Ми готові почути, що, де і як краще зробити. Ми розуміємо, що теж помиляємося, що деякі речі можна робити швидше, але якщо ми робитимемо їх спільно», − підкреслив Володимир Омелян.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.