Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:53:49

Вакансії громад Чернігівщини одними з перших з’явилися на "Біржі праці ОТГ"

05.03.2019   15:27Агенцiя

Сайт, на якому будуть зібрані вакансії об’єднаних громад з усієї України, запрацював наприкінці лютого. Інтернет-ресурс «Біржа праці ОТГ» був створений в рамках проекту «Створення біржі праці для об’єднаних територіальних громад», який впроваджує агенція Action Global Communications за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

Цей портал стане майданчиком, де перетинаються інтереси шукачів роботи та кваліфікованих кадрів, місцем, де можуть роботодавець може знайти кваліфіковані кадри. Послуги цієї біржі є абсолютно безкоштовними, єдина умова – вакансії можуть пропонувати лише структури, що знаходяться в об’єднаних територіальних громадах.

«Наша Біржа праці – єдина, створена саме для ОТГ, які шукають кадри, та для людей, які шукають роботу і готові прийняти виклик, змінити місце проживання чи навіть фах, аби знайти гідні умови праці, цікаву справу, нові можливості для себе і для громади. У нашій роботі ми керувались принципом 3D: Доцільність, Доступність. Дієвість. Ми  спілкувалися з громадами, експертами, профільними фахівцями – щоб оптимізувати наш інтернет-ресурс і наповнити його саме тією інформацією, якої потребують наші користувачі», - зазначила Наталія Мчедлішвілі, керівниця проекту «Біржа праці ОТГ».

Для громад Чернігівщини питання кадрів – це одне з найважливіших та актуальних на сьогодні. Часто ОТГ не можуть реалізувати задумане не тому, що у них немає грошей, а через банальний брак кадрів. І це стосується різних сфер діяльності. Саме тому поява в мережі Фейсбук сторінки під назвою «Біржа праці ОТГ» зацікавила експертів Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування. Поспілкувавшись із адміністраторами сторінки, з’ясували суть проекту та його мету. А вже на початку лютого надіслали перші вакансії громад Чернігівщини, які ті оприлюднюють на своїх сайтах.

«Завжди добре, коли хтось показує приклад. Представники наших громад побачать, що на сайті вже є вакансії сусідів, братимуть з них приклад і будуть надсилати свої пропозиції. Для них це можливість залучити фахівців, а для шукачів роботи - це реальні пропозиції», - зазначила Оксана Стельмах, радник з комунікацій Чернігівського ЦРМС.

І додала, що Чернігівський Центр минулого року організовував майданчик «Ярмарок вакансій ОТГ», на якому зустрілися студенти та випускники із представниками громад.

«Тоді, ми зібрали майже 80 пропозицій від громад. І були студенти, які зацікавилися роботою в ОТГ і проходили там стажування», - розповіла експерт.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини