Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:07:45

За два роки з обласного бюджету виділено понад мільйон гривень на відшкодування відсотків по "теплих" кредитах

13.12.2017   10:11Агенцiя

Підсумки виконання Програми стимулювання до запровадження енергоефективних заходів населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів Чернігівської області на 2016-2017 роки обговорили в Департаменті ЖКГ та ПЕК облдержадміністрації минулого тижня.

Програма розроблена відповідно до завдань Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2020 роки, затвердженої постановою Уряду, або так званої програми «теплих» кредитів.

Зокрема, в рамках державної програми фізичним особам, ОСББ та ЖБК відшкодовується чистина суми кредиту на проведення енергозберігаючих заходів. Відповідно до обласної програми позичальникам компенсується 10 відсотків річних по ставці кредиту.

Як повідомив заступник директора Департаменту ЖКГ та ПЕК ОДА Андрій Ярош, за час реалізації державної програми упродовж 2014-2017 років на Чернігівщині отримали кредити понад 11 тисяч фізичних осіб, 12 ОСББ та ЖБК на загальну суму більше 163 мільйонів гривень, в тому числі цьогоріч – майже 4,7 тисяч фізичних осіб та 2 ОСББ на суму близько 72 мільйонів гривень.

Відшкодування частини відсоткової ставки в 2016-2017 роках отримали біля 2,5 тисяч заявників. На це з обласного бюджету виділено понад мільйон гривень.

– В області спостерігається чітка тенденція до збільшення кількості кредитів та їх вартості, що свідчить про підвищення рівня довіри людей до держави, а також зацікавленість населення в комплексному вирішенні проблем енергозбереження. Тому на останній сесії обласної ради прийнято чергову Програму на 2018-2020 роки, на виконання якої в обласному бюджеті передбачено 3 мільйони гривень, – повідомив Андрій Ярош.

Окрім фахівців Департаменту до обговорення долучились представники банківських установ – учасників реалізації програми кредитування, серед яких – АТ «Ощадбанк», АБ «Укргазбанк» та ПАТ КБ «Приватбанк».


За інформацією Департаменту ЖКГ та ПЕК Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини