Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:07:04

Піврічний внесок платників податків м. Чернігова склав майже 1,7 млрд. гривень

12.07.2016   08:51

Підсумовуючи роботу Чернігівської ОДПІ за перше півріччя 2016 року в.о. начальника інспекції Ярослав Кульбака поінформував, що надходження до загального фонду державного бюджету за січень-червень 2016 року від платників інспекції склали 462,8 млн.грн і зросли у порівнянні з відповідним періодом минулого року майже на 19,5 відс. або на 75,7 млн.гривень.

Так, надходження податку на прибуток склали 60,4 млн.гривень. Платниками міста перераховано 186,9 млн.грн податку на додану вартість. У той же час, з початку року платникам податків на рахунки відшкодовано 183,5 млн.грн податку на додану вартість. Для порівняння - за шість місяців 2015 року платникам податку на рахунки відшкодовано 92 млн.гривень.

На підтримку української армії платники Чернігівської ОДПІ спрямували 44,6 млн.грн військового збору.

Місцеві бюджети протягом січня - червня цього року теж отримали на 213,4 млн.грн більше минулорічного - 625,4 млн.гривень. Впродовж півріччя надходження податку на доходи фізичних осіб - основного джерела наповнення місцевого бюджету склали 348,5 млн.гривень.

«Питання контролю за дотриманням роботодавцями вимог чинного законодавства при виплаті заробітної плати має першочергове соціальне значення. Серед найбільших ухилень від оподаткування та порушень законодавства залишаються заборгованість, зарплата «в конверті», або її виплата у розмірі, що не відповідає законодавчо встановленому розміру», - розповів керівник податкової.

Так, завдяки вжитим заходам щодо детінізації доходів населення, з початку року інспекція посприяла оформленню трудових відносин суб’єктами господарювання з 666 найманими працівниками, залучено до державної реєстрації 77 осіб, підвищили рівень оплати праці 49 суб’єктів господарювання.

Поповнішала місцева скарбничка на 54,2 млн.грн і за рахунок надходжень акцизного податку, які перевищили минулорічний показник на 18,7 млн.гривень.

«Акцизний податок залишається стабільним додатковим джерелом наповнення місцевих бюджетів та може бути направлений на потреби мешканців громади. Враховуючи це, для нас пріоритетним напрямом роботи залишається виявлення незаконної реалізації підакцизних товарів», - зазначив Ярослав Кульбака.

За 6 місяців надходження єдиного внеску склали 561,8 млн.гривень. Посадовець акцентував увагу на тому, що шляхом реалізації реформ у податковій сфері з  цього року роботодавцям суттєво знижена ставка єдиного внеску до 22 відсотків на фонд заробітної плати, найманим працівникам  скасовано утримання єдиного внеску з заробітної плати.

Для  поліпшення умов комфортного отримання адміністративних послуг платниками податків постійно удосконалює свою роботу і Центр  обслуговування платників інспекції, який пропонує платникам широкий перелік різноманітних послуг. За півріччя поточного року Центром  надано близько 15000 адміністративних, інформаційних та консультаційних послуг. Впродовж півріччя розглянуто 53 письмових звернення та 58 запитів на отримання публічної інформації.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини