Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:24:56

Система державних електронних торгів ProZorro вже працює: до відома постачальників товарів і послуг

05.11.2015   07:55Агенцiя

В Україні триває процес поступової гармонізації системи державних закупівель зі стандартами Європейського Союзу.

Так, найближчим часом державою планується запровадження обов’язковості проведення електронних закупівель: з 1 січня 2016 року – центральними органами влади, з 1 січня 2017 року – всіма іншими замовниками.

Та вже зараз електронні закупівлі товарів поступово запроваджуються в практику діяльності розпорядників бюджетних коштів.

До пілотного проекту щодо електронних закупівель, ініційованого Кабміном, з вересня долучилася і Чернігівщина.

Всі структурні підрозділи облдержадміністрації – головні розпорядники бюджетних коштів – вже зареєстровані на електронних торгових майданчиках. 18 розпорядників коштів, підпорядкованих ОДА, розпочали 26 електронних закупівель товарів. 4 процедури вже успішно завершено. 11 розпорядників бюджетних коштів, розташованих на території області, але не підпорядкованих ОДА, також розпочали 106 електронних процедур, з яких успішно проведено вже 23.
Електронні закупівлі здійснюються через систему електронних торгів ProZorro (www.prozorro.org).

До системи приєднані шість електронних торгівельних майданчиків, через які здійснюються електронні закупівлі:
- www.dz.prom.ua
- www.smarttender.biz
- www.e-tender.biz
- www.dzo.com.ua
- www.public-bid.com.ua
- www.newtend.com/gos-zakupki.

По своїй суті всі майданчики тотожні, різняться тільки зовнішнім виглядом. Інформація замовника про закупівлю, яка розміщена на одному з них, автоматично дублюється на інших. Отже, замовник має право обрати будь-який з електронних торгівельних майданчиків на власний розсуд. Реєструватися на декількох майданчиках чи всіх одразу немає жодної потреби. Для замовників реєстрація в системі електронних торгів ProZorro, а також участь в електронних закупівлях безкоштовна.

До уваги постачальників товарів і послуг! Для вас реєстрація в системі ProZorro також безкоштовна. Щодо участі в електронних закупівлях: якщо вартість предмета закупівлі становить менше 35 тисяч гривень – ваша участь у закупівлях безкоштовна. Якщо ж більше 35 тисяч гривень – за кожну участь треба сплачувати 175 гривень.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.