Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:05:08

Підприємства Прилук – у тонусі

03.09.2015   14:30

Учора голова облдержадміністрації відвідав місто Прилуки. У ході візиту Валерій Куліч та директор департаменту економічного розвитку Юлія Свириденко зустрілися з керівництвом двох потужних підприємств: тютюнової компанії «В.А.Т. – Прилуки» і ТОВ «Алітоні».

Обидва виробництва забезпечують роботою більше тисячі двохсот прилучан і відраховують до бюджетів значні кошти. Саме тому голова ОДА визначив за необхідне ознайомитися з їхньою роботою та проблемами, які мають підприємства, щоб, за можливості, допомогти розв’язати їх і тим самим поліпшити економічний клімат Чернігівщини.

«Сьогодні, спілкуючись із керівниками тютюнової компанії та міським головою Прилук, проговорили хід реалізації проектів соціального партнерства, економічні показники та прогнози розвитку підприємства. Крім внутрішнього ринку «В.А.Т. – Прилуки» має значний експортний потенціал, що в комплексі дає об’єми виробництва, які забезпечують відрахування до Державного бюджету близько п’яти мільярдів гривень на рік. Проте, оскільки підприємство обслуговується Офісом великих платників податків, то всі відрахування, крім тих, які знімаються із зарплатні, надходять до центрального бюджету. Сподіваємося, що у ході децентралізації відбудуться зміни у цій системі, і більше коштів лишатиметься на місцях. За нашими підрахунками, якщо всі кошти, які сплачуються платниками податків Чернігівщини, лишатимуться у нас – область зможе не лише забезпечити свої потреби, а й матиме профіцит у розмірі близько двохсот мільйонів гривень на рік. Але ми розуміємо, що так не може бути, адже є й завдання, які мають виконуватися державою і також потребують значних коштів. Але, у будь-якому випадку, наше завдання – допомога виробникам і забезпечення їх безперешкодного розвитку. Адже щоб більше витрачати – потрібно більше заробляти. Інакше не буває, – за результатами зустрічі сказав Валерій Куліч. – Також від дирекції тютюнової компанії почув про те, що нині зареєстровано проект закону, яким запропоновано регламентувати один із технічних аспектів виробництва, а саме – пакування. Але представники компанії звернули увагу на те, що прийняття закону у такому вигляді спричинить перешкоди для експорту продукції. Тому я спробую в свою чергу звернути на це увагу народних депутатів для того, щоб доопрацювати проект закону. Таким чином ми зможемо допомогти підприємству збільшити обсяги експорту і, як наслідок, відрахувань у бюджети», – пояснив голова ОДА Валерій Куліч.

Після розмови з керівниками компанії та ознайомленням із виробництвом Валерій Куліч відвідав іще одне підприємство – ТОВ «Алітоні», яке виробляє взуття стовідсотково на експорт.

Голова ОДА був приємно вражений побаченим: «Я й уявлення не мав, що у Прилуках є таке потужне підприємство, яке забезпечує роботою 560 людей і успішно експортує до Італії взуття, на якому написано «Зроблено в Україні». Сьогодні ми проговоримо з керівництвом напрямки, за якими облдержадміністрація може бути корисною для розвитку підприємства. Переконаний, що такого роду зустрічі матимуть позитивний вплив на економіку Чернігівщини», – резюмував Валерій Куліч.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини