Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:24:11

Понад 191 млн. грн. єдиного внеску надійшло від платників Чернігова

20.03.2015   07:49Агенцiя

Впродовж січня-лютого 2015 року чернігівські працедавці перерахували 191,9 мільйона гривень ЄСВ. Якщо порівняти цей показник з аналогічним періодом 2014 року, то у цьому році ЄСВ сплачено майже на 2,7 млн. грн. більше. При цьому, лише у лютому 2015 року платники єдиного внеску нашого міста перерахували на рахунки Держказначейства 106,6 млн. грн., що на 9,6 млн. грн. більше, ніж у лютому минулого року.

Нагадуємо, що з 1 січня 2015 року змінено норми Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», якими регулюється порядок застосування органами фіскальної служби штрафних санкцій.

Так, за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності з ЄСВ застосовується штраф у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн.); за ті самі дії, вчинені платником ЄСВ, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, - у розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1020 грн.).

Окрім цього, збільшено розмір штрафів, зазначений у пп.. 2 і 3 ч. 11 ст. 25 цього Закону.

За несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску – до 20 % своєчасно не сплачених сум, а у випадку донарахування органом фіскальної служби або платним своєчасно не нарахованого ЄСВ – до 10 % зазначеної суми за кожен повний або неповний звітний період, за який донараховано таку суму, але не більш як 50 % суми донарахованого єдиного внеску.

Дані зміни визначені Законом України від 28.12.2014 року № 77-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці».

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.