Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:04:13

Особливості головного кошторису Чернігівщини на 2015 рік

16.01.2015   08:16Агенцiя

— Ми достойно пройшли фінансовий 2014 рік. Більше того, закінчили його з економічної точки зору набагато краще, ніж попередній, — на цьому наголосив в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, відкриваючи традиційний брифінг для представників ЗМІ.

На підтвердження цих слів він зауважив, що у новий рік область входить із заборгованістю із заробітної плати у 2,5 рази меншою. Незважаючи на все, у регіоні збережено спокій, добробут і затишок в оселях мешканців Чернігівщини.

Інформуючи про особливості цьогорічного бюджетного процесу, директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Валерій Дудко зазначив, що дохідна частина обласного бюджету сформована з урахуванням змін, передбачених бюджетним і податковим кодексами, а також деяких інших законодавчих актів.

За його словами, загальний розмір доходів бюджету з урахуванням міжбюджетних трансфертів, визначений у сумі більше 2 мільярдів 532 мільйонів гривень. Це більше плану виконання 2014 року на 47,5 мільйонів гривень або на 2 %.

Крім цього, для області в державному бюджеті затверджені видатки на централізовані заходи у сумі 76 мільйонів гривень. Вони будуть реалізовані шляхом передачі бюджетним установам матеріальних цінностей. Це, зокрема, підручники для дітей із малозабезпечених родин та медичні заходи.

Що стосується видатків, то вони не рівні з доходами на суму профіциту, який буде направлено із загального фонду до спеціального на капітальні видатки установ області.

Серед змін, які вплинуть на кожного жителя області, головний фінансист назвав підвищення з грудня поточного року рівня мінімальної заробітної плати до 1378 гривень. Отже, відповідно тарифна сітка для бюджетників буде перерахована.

В обласному бюджеті передбачається збільшити видатки на освіту (14%), охорону здоров’я (9%), соціальний захист населення (6%), культуру (8%). У 1,5 рази більше заплановано коштів на матеріальне забезпечення батальйонів, що дислокуються на території області.

Для того, щоб працівники бюджетної сфери отримували заробітну плату, у державному бюджеті для області передбачено дотацію вирівнювання у сумі 46 мільйонів гривень. Також запланована субвенція соціального характеру в 2 мільйони гривень.

Торкнувся Валерій Дудко і проблемних моментів бюджету. Зокрема, утримання ветеринарної медицини та професійно-технічної освіти, які з цього року фінансується з обласного бюджету. Над цими питаннями керівництво обласної державної адміністрації разом з Кабінетом Міністрів України працюватимуть найближчі два місяці.

Загалом, проект обласного бюджету буде поданий до профільних комісій обласної ради для узгодження та внесення відповідних поправок. Головний кошторис, за яким Чернігівщина житиме весь 2015 рік, планують затвердити 23 січня на черговому засіданні обласної ради.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини