Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:30:00

Коли ж почнуть платити гроші клієнтам "Демарку"?

15.11.2014   09:03Агенцiя

Кошти вкладникам і клієнтам банку «Демарк» будуть виплачені – вкотре заявив начальник управління Національного банку в області Леонід Волошок. Обласна державна адміністрація за ініціативою вкладників направила до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб листа з вимогою терміново визначити банк-агент, через який здійснюватимуться виплати колишнім клієнтам «Демарку», і прискорити початок цих виплат.

У банку «Демарк» близько 80 тисяч вкладників. Ці люди сподівалися, що виплати боргів банку, який припинив свою роботу, розпочнуться з 1-го листопада. Щоправда, тимчасова адміністрація від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, введена в «Демарку», не давала чіткої обіцянки почати виплати з цього дня, але така дата називалася в ЗМІ. Зараз поки немає можливості розпочати виплати – визнає начальник управління Національного банку Леонід Волошок. Але заявляє, що гроші громадян не пропадуть — виплати будуть проводитися у повному обсязі.

Леонід Волошок – начальник територіального управління Національного банку в області: «Я від своїх слів не відмовляюся: виплати будуть по банку «Демарк» — повірте мені, будуть. Це підтверджує керівництво Національного банку, з яким я спілкуюся, і про це говорить закон. Інша річ — що ми хотіли це зробити раніше, швидше – це поки не здійснюється. Чому? Втрутилися якісь інвестори – я не знаю їх, повірте мені – які хочуть вивчити стан банку. Я достеменно хочу сказати: вони будуть вивчати, але нічого вони суттєво не вирішать. Тому ми сьогодні працюємо з Фондом гарантування вкладів – це надія вкладників, надія тих, хто тримає депозити, пенсійні свої кошти і рахунки на картках.»

Поки що тимчасова адміністрація провела інвентаризацію активів банку і склала реєстр вкладників і клієнтів. Однак не визначений банк, через який ітимуть виплати, і чітко не названа дата початку виплат. На вимогу ініціативної групи клієнтів обласна державна адміністрація направила листа до керівників Фонду гарантування вкладів щодо прискорення роботи над виплатами.

Сергій Журман – в.о. голови облдержадміністрації: «Як найшвидше визначити банк-агент Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, через який вкладники банку «Демарк» будуть отримувати свої кошти. І, по-друге, прискорити початок повернення коштів населенню.»

Клієнти «Демарку» обурені тим, що представник тимчасової адміністрації Володимир Приходько, який зараз керує проблемним банком, не спілкується з громадянами в тому режимі, який передбачений Положенням про порядок інформування вкладників. Це посилює суспільну напругу. Тому вони вимагали від Фонду гарантування вкладів взагалі змінити керуючого.

Руслан Волощук – представник ініціативної групи вкладників банку «Демарк»: «На жодне питання пан Приходько не відповів. Відповідь у нього була одна: «не знаю.» Ми б хотіли, щоб поміняли уповноважену особу – Приходька – з тієї причини, що він не вміє спілкуватися з вкладниками і кредиторами.»

Керівник управління Нацбанку натомість пообіцяв добитися від тимчасової адміністрації через керівництво Фонду в Києві, щоб керуючий регулярно оприлюднював суспільно важливу інформацію про роботу з організації виплати боргів.


http://chodtrk.com.ua/?p=18591

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.