Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 17:23:36

Погоджено порядок залучення та встановлення розміру пайової участі фізичних та юридичних осіб у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Чернігова

15.04.2014   16:31

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 14 квітня погодив проект Положення про порядок залучення та встановлення розміру пайової участі (внеску) фізичних та юридичних осіб у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Чернігова і типових договорів.

З основними позиціями Положення членів виконкому ознайомив начальник управління архітектури та містобудування міської ради Сергій Калюжний. Він повідомив, що вказаний проект розроблений відповідно до вимог законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про регулювання містобудівної діяльності", "Про інвестиційну діяльність". 

Основною метою Положення є забезпечення містобудівної діяльності зі створення та підтримання повноцінного життєвого середовища, яке включає планування, забудову та інше використання територій, комплексного благоустрою, розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

Замовник (інвестор), який має намір щодо забудови земельної ділянки у м. Чернігові, відповідно до діючого законодавства України зобов'язаний взяти участь у створенні й розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

Положення визначає порядок та умови залучення, розрахунку розмірів і використання коштів пайової участі замовників (інвесторів) у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста в грошовому виразі. Дія Положення поширюється на всіх замовників (інвесторів) незалежно від форми власності, які здійснили або мають намір здійснити н території м. Чернігова будівництво, перепланування будь-яких об'єктів.

Пайова участь замовників (інвесторів) у розвитку інфраструктури міста є обов'язковим внеском, який замовник (інвестор) має сплатити до бюджету міста, та включає в себе: відшкодування витрат міського бюджету на розширене відтворення ресурсів міста, плату замовника (інвестора) за право реалізувати свій проект будівництва, перепланування об'єктів на території міста.

Величина пайової участі у розвитку інфраструктури міста в кожному випадку визначається Комісією протягом семи робочих днів з дня реєстрації Чернігівською міською радою клопотання замовника (інвестора) про укладання Договору про пайову участь та доданих до нього документів, що підтверджують вартість будівництва об'єктів з техніко-економічними показниками.

Протягом двох робочих днів Договір про пайову участь підписується замовником (інвестором) та повертається управлінню архітектури та містобудування міської ради. Договір про пайову участь після виконання всіх його умов і після повної сплати замовником розміру пайової участі вважається виконаним.

Контроль реалізації пайової участі замовників (інвесторів) здійснюється шляхом перевірки наявності укладених Договорів наміру і Договорів про пайову участь та стану їх виконання на стадії присвоєння або зміни поштових адрес об'єктам нерухомого майна.

Кошти, отримані як пайова участь замовників (інвесторів) у розвитку інфраструктури міста, використовуються виключно для створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Чернігова за рішенням міської ради при формуванні та затвердженні бюджету міста на кожний рік.

Після обговорення членами виконкому основних тезисів вказаного проекту Положення також були погоджені типові договори наміру щодо пайової участі замовників (інвесторів) та про пайову участь (внесок) замовників (інвесторів) у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

Виконавчий комітет міськради доручив управлінню архітектури та містобудування спільно з постійною комісією міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин внести проекти Положення та типових договорів на розгляд міської ради.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини