Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 06:20:22

Турботи комунальників

28.02.2014   11:06Агенцiя

До завершення опалювального сезону залишається ще півтора місяці і навіть тепла, як на лютий, погода — не привід зменшити увагу до проблем житлово-комунальної сфери.

Стала робота систем життєзабезпечення області — один із стабілізуючих суспільство факторів. А надто в умовах непростої соціально-економічної ситуації, що склалася в останні кілька місяців в державі. Саме тому велика увага сьогодні прикута до сфери житлово-комунального господарства.

Економія енергоносіїв, на думку комунальників, стала можливою завдяки активному впровадженню енергоефективних технологій. Так, торік на Чернігівщині було модернізовано 26 блочно-модульних котелень, 12 з них працюють на місцевих видах палива — це пелети та тріска.

І хоча до завершення опалювального сезону залишається ще півтора місяці, та комунальники вважають, що вже сьогодні час подбати про майбутній ремонтний період, адже система комунікацій, особливо в районах, потребує негайної заміни.

На жаль, заміна мереж і надалі залишається проблемою, адже державних коштів на цю статтю видатків не передбачено, а відповідні підприємства не мають достатньої кількості обігових коштів, для комплексного вирішення цього питання. Комунальники ж сподіваються на те, що запрацює обласна програма.

Викликають занепокоєння і наявні в області близько 700 об’єктів незавершеного будівництва, котрі могли б вирішити чимало комунальних проблем регіону.


http://chodtrk.com.ua/?p=13497
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.