Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:33:21

Виставкова діяльність Національного заповідника «Чернігів стародавній» у лютому 2022 року

31.01.2022   09:38Агенцiя

Виставкова діяльність — це один основних напрямків роботи Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».

Днями у приміщенні Колегіуму завершила роботу виставка «Архітектурна спадщина у творчості Андрія Карнабеда», яка відкрилася 2 грудня 2021 року. В експозиції було представлено світлини та документи, пов’язані з його життям та діяльністю, а також 44 творчі роботи — частина творчого доробку Андрія Антоновича як художника, створенi у період з 1946 по 2000 роки, що зберігаються у фондах заповідника «Чернігів стародавній».

4 лютого планується відкрити оригінальну виставку обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Провідні митці Чернігівщини представлять вироби художньої деревообробки.

У лютому завершить роботу виставка археологічних досліджень «Торгівельні зв’язки Чернігова за давньоруської доби», яка відкрилася 18 лютого 2021 року у Борисоглібському соборі. На ній представлені предмети торгівлі, знайдені під час досліджень на території міста та в найближчій його окрузі. Наукові співробітники планують тут організувати виставку оригінальних виробів ручної роботи з кістки, виявлених під час археологічних розкопок.

Цього року чернігівському архітектурно-історичному заповіднику виповнюється 55 років. Постановою Ради Міністрів УРСР від 20 лютого 1967 року було створено «Чернігівський державний архітектурно-історичний заповідник» на правах філіалу Державного архітектурно-історичного заповідника «Софіївський музей». З нагоди цієї дати намічено провести низку заходів і, зокрема, буде представлено фотовиставку пам’яток заповідника та його діяльність.

Протягом року у національному заповіднику для поціновувачів мистецтва та старовини будуть представлені різноманітні виставки, як його з його фондових збірок, так і з інших музейних установ України, а також чернігівських художників та фотомайстрів.

На фото: вироби з дерева Андрія Колошина, заслуженого майстра народної творчості України з Новгород-Сіверського.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини