Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:28:54

Прес-конференція до закриття 95-го театрального сезону

19.06.2021   13:20Агенцiя

Минає червень, і творчий колектив Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка готується до гідного завершення свого 95-го, себто ювілейного, театрального сезону.

А чим можуть шевченківці якнайкраще відзначити його закриття, звісно – прем’єрою! Оці дві теми – підбиття підсумків театрального сезону та підготовка прем’єрного спектаклю «Загадкові варіяції» за п’єсою Е.-Е.Шмітта – і були головними на прес-конференції, що відбулася в театрі 17 червня. Участь в зустрічі з представниками мас-медіа взяли три режисери-постановники – Андрій Бакіров, Денис Федєшов і Анастасія Кузик.

У своєму вступному слові художній керівник театру, заслужений артист України Андрій Бакіров зауважив, що 95-й театральний сезон видався дуже непростим через численні карантинні обмеження щодо відвідування культурно-мистецьких закладів та лок-дауни, пов’язані з пандемією коронавірусу. Певна річ, шевченківці планували свій ювілейний 95-й сезон відзначити яскравими мистецькими проектами – проведенням урочистого заходу з нагоди 95-річчя заснування театру, прем’єрними виставами, фестивальними форумами тощо. На жаль, традиційний Міжнародний фестиваль «Слов’янські театральні зустрічі» мусили тричі переносити на інші терміни і, сподіваємось, зможемо провести у жовтні цього року, тобто вже у наступному театральному сезоні. Через ті самі карантинні обмеження не вдалося зібрати учасників на Міжнародний театральний фестиваль моновистав «Чернігівське відлуння» та фестиваль для дітей та юнацтва «На крилах мрій», які також прагнули провести цьогоріч. Навіть другий рік поспіль не мали можливості провести святковий концерт, присвячений Міжнародному дню театру.

Проте, не зважаючи на низку вимушених перерв у творчій діяльності театру, шевченківцям вдалося протягом цього сезону презентувати глядачам низку прем’єрних вистав, а саме: український фарс «Приборкання норовливого» за п’єсою Я.Стельмаха у постановці заслуженого артиста України Андрія Бакірова (серпень 2020 р.); поновлення музичної комедії «Майська ніч» М.Старицького за повістю М.Гоголя у постановці заслуженого діяча мистецтв України Віри Тимченко (вересень 2020 р.); філософська притча «Саронська квітка, або Інша сторона гріха» за творами Лесі Українки у постановці режисера Дениса Федєшова (грудень 2020 р.); ігри лібертинів «Небезпечні зв’язки» за романом Шодерло де Лакло у постановці заслуженого артиста України Андрія Бакірова (січень 2021 р.); поновлення вистави «Наше містечко» Т.Уайлдера у постановці заслуженого артиста України Андрія Бакірова (березень 2021 р.); сценічна імпровізація «Темна історія» за твором П.Шеффера у постановці режисера Анастасії Кузик (березень 2021 р.); детективна історія «Загадкові варіяції» за п’єсою Е.-Е.Шмітта у постановці режисера Дениса Федєшова, прем’єрний показ якої анонсовано на 25 і 26 червня п.р.

Відповідаючи на запитання журналістів, Денис Федєшов повідомив, що дійство спектаклю проходитиме в камерному форматі малої сцени, розповів про сюжетну лінію своєї нової вистави, жанр якої визначив як епістолярний майже детектив, сповнений несподіваних поворотів й інтригуючих розповідей. Він також сповістив про започаткування нової форми спілкування з глядачем – читання фрагментів листування класиків вітчизняної літератури та запросив шанувальників театру взяти участь в «епістолярному перфомансі», що проводитиметься перед початком вистави у фойє театру.

А режисер Анастасія Кузик весело й жваво розповідала про роботу над виставою для дітей «Мауглі» за твором Редьярда Кіплінґа, яку планує презентувати на початку наступного сезону. У виставі задіяно практичне все юне поповнення театральної трупи, а до її художнього, музичного і хореографічного оформлення залучені молоді талановиті автори. Творчий ансамбль постановників прагнуть зробити не просто веселу і захопливу казку для дітей, а створити змістовну і цікаву виставу для сімейного перегляду.

Наприкінці зустрічі Андрій Бакіров анонсував проведення двох заключних концертів – «Кафе-рояль на два голоси» (за участю заслуженого артиста України Едуарда Брагіди і соліста театру Альберта Лукашова) та святкового концерту до закриття театрального сезону, які відбудуться відповідно 26 і 27 червня п.р.

Дякуючи присутнім журналістам за творчу співпрацю упродовж минулих років, художній керівник театру запросив до її плідного продовження у наступному 96-му театральному сезоні.

95-й театральний сезон добігає кінця, і ми запрошуємо наших шанувальників на відвідати прем’єрні покази вистави «Загадкові варіяції» за Е.-Е.Шміттом, що відбудуться 25 і 26 червня п.р. о 18.30 год., та заключні концертні програми нашого ювілейного театрального сезону.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини