Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:41:27

Не трагедія, а успішна операція, яка увійде в підручники військової історії

19.02.2021   09:46Агенцiя

У бібліотеці ім. М. Коцюбинського пройшов круглий стіл, присвячений шостій річниці Дебальцівської операції.

«Ми просто виконували свій обов’язок. А страшно вже було потім», – говорить учасник Дебальцівської операції, боєць 1-ї танкової бригади Олександр Пономаренко.  

Саме героїзм та мужність українських воїнів не дозволили здійснитися планам Путіна по просуванню вглиб української території. У круглому столі "Дебальцівська операція – зразок мужності та героїзму українських воїнів" взяли участь історики, журналісти, волонтери, учасники бойових дій.
«Розтиражований у ЗМІ заголовок «Дебальцівська трагедія» перекреслює успіхи української армії, – говорить  співробітник Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко. – Значні втрати російських військ змусили агресора відмовитися від подальшого наступу. Успіх української армії забезпечив дипломатичний успіх на переговорах у Мінську».

«Ми знали, що треба триматися, аби не віддати ворогу нашу землю», – говорить учасник Дебальцівської операції, заступник командира 13-го батальйону Ігор Бизган.

Здобутки української армії були б неможливі без потужної підтримки волонтерів. «Це було справжнє братство», – зазначають волонтерки Ірина Березинець та Тетяна Миргородська.

На думку міжнародних експертів, Дебальцівська операція гідна того, аби увійти до підручників військової історії. Однак плани ворога були зірвані ціною життів українських воїнів. Чернігівщина в Дебальцівській операції в різних підрозділах втратила 33 людини.

Чернігівська міська централізована бібліотечна система

Останні новини Чернігівщини

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини