Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:34:47

Шедеври оперного бароко - від Каріни Кондрашевської

16.10.2019   11:04Агенцiя

В рамках XХV вокального абонементу Чернігівського обласного філармонійного центру на головній концертній сцені області співала заслужена артистка України, солістка Національної Філармонії України Каріна Кондрашевська (сопрано).

Партію фортепіано виконала заслужена артистка УкраїниНеліда Афанасьєва.

Чернігівці отримали нагоду зануритися в чарівний світ оперного мистецтва, відчути всю силу і красу романсу, мелодійність пісень великих композиторів.

Програму концерту склали твори епохи музичного бароко, основним здобутком якоїмузикознавці вважають народження жанру опери. Прозвучали аріїіталійських композиторів Доменіко та Алессандро Скарлатті, Антоніо Честі, Вінченцо Белліні, Мауро Джуліані та інших видатних європейських композиторів, які зробили внесок у розвиток оперної та романтичної музики - Йоганна Баха, Георга Генделя, Людвіґа ван Бетговена, Фридерика Шопена тощо.

Зокрема, слухачі почули арію «Quiarespexit» з «Магніфікату» Й.С. Баха, арію Рінальдо «Lasciach'iopianga» з опери «Рінальдо»Г.Ф. Генделя, арію Русалки з опери «Русалка» А. Дворжака, арію «Quilavocesuasoave» (Його милий голос) з опери «Пуритани»В. Белліні та інші прославлені твори.

Чи не вперше в рамках вокального абонементу на сцені філармонійного центру була виконана арія сучасного українського композитора, народного артиста України В’ячеслава Самофалова «Аве Марія». Цей вокально-хоровий твір заслужено отримав міжнародне визнання і нині виконується на кращих опернихсценах Європи та Америки.

Під час концерту кожна ізпісеньКаріниКондрашевської сприймалася вдячним слухачем хвилею бурхливих оплесків та вигуками «браво!».Адже чернігівці знають і люблять Каріну Кондрашевську. І не лише за її артистичний талант, а й через подвижницьку діяльність. Чотири роки тому на базі Городнянської школи мистецтв вокалістказапочаткувала конкурс сольного академічного співу ім. Лідії Кондрашевської – на честь матері, яка походила родом із Городнянщини. Лідія Кондрашевська була народною артистко України і так само, як і донька зараз, співала в Національній філармонії. Не стало нашої видатної землячки у 2008 році, проте її справу нині гідно продовжує  донька Каріна, повідомив прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини