Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 14:40:33

Виставка творчих робіт обласної краєзнавчо-патріотичної акції учнівської молоді "Від роду і до роду збережем традиції народу"

13.08.2019   16:20Агенцiя

З нагоди 80-річчя створення комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана презентовано виставку творчих робіт учнівської молоді закладів загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти.

Всього в експозиції представлено понад ста п'ятдесяти робіт учасників щорічної обласної краєзнавчо-патріотичної акції учнівської молоді «Від роду і до роду збережем традиції народу», започаткованої Центром у 2015 році.

Виставка стала складовою обласного мистецького освітньо-виховного проекту «Краяни» Департаменту культури і туризму національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації.

Протягом чотирьох років з усієї області  на конкурс надіслано більше трьохсот виробів декоративно-прикладного мистецтва, виконаних в різних мистецьких техніках, з використанням багатьох природних матеріалів.

Широко представлені вироби вишиті нитками, бісером, стрічками, плетенні, ткані. Також роботи, в яких юні майстри застосовували техніки різьблення, випалювання, лозоплетіння, коренепластики, писанкарства, витинанки, аплікації злаковими стеблами, тістопластики, петриківського розпису, різноманітні сучасні техніки, українські народні обереги та прикраси: ляльки-мотанки, текстильні ляльки, гердани і багато інших цікавих речей.

Виставка перебуватиме в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана до жовтня 2019 року, запрошуємо її відвідати всіх бажаючих (вул. Музейна, 6, територія Валу).

Вхід вільний!

Останні новини Чернігівщини

Заміна вікон, ремонт харчоблоків та укриттів – проєкти, що реалізуються у дитсадках і школах Чернігова 10:09

Про роботу закладів освіти Чернігова й реалізацію проєктів щодо їх відновлення доповідав начальник міського профільного управління Василь Білогура на розширеній нараді в міській раді 30 квітня.

«Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»: в Корюківському районі боролись за першість з баскетболу 10:01

На Чернігівщині триває третій (районний) етап ініціативи Президента України «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги». Його переможці змагатимуться на обласному рівні.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:58

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 7 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа загинула та 1 особа постраждала.

2 травня: цей день в Україні і світі

2 травня: цей день в Україні і світі 09:48

ДЕНЬ 799 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 799 RUSSIAN AGRESSION

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини