Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:23:22

Хор ім. Бортнянського – пам’яті Василя Сліпака

03.07.2019   07:42Агенцiя

Академічний камерний хор ім. Дмитра Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центрубере участь у ІІІ Відкритому міжнародному музичномумаратоні W LIVE “Тиха музика для роздумів”.

Захід проходить з 29 червня до 2 липня за ініціативи благочинної організації «Фундація Василя Сліпака» і присвячений вшануванню пам’яті всесвітньовідомого оперного співака, соліста Паризької національної опери,Героя України Василя Сліпака, який від кулі ворожого снайпера загинув 29 червня 2016 рокуна Донеччині, захищаючи нашу державу від російської агресії.

Як повідомивхудожній керівник та головний диригент Хору ім. Д. Бортнянського Іван Богданов,згідно концепції маратону, не існує єдиного сценарію чи шаблону того, як має відбуватися вшанування пам’яті співака-воїна. То ж кожен творчий колектив чи виконавець на власний розсуд визначаєтьсяз форматом участі в пам’ятному заході.– Для хору ми обрали кліп. У співпраці з чудовим оператором Романом Закревським ми відзняли відео на твір «Арія Альміри "Lasciachiopianga"» з опери "Рінальдо" композитора Георга Фрідріха Генделя– розповідає Іван Богданов. –  Оригінальний переклад українською здійснила ВасилисаЗабуранна. Музичнаредакція твору належить мені.  Сольну партію виконала Єлизавета Лудінова. Орган - Марина Найдьон.

Чому вибір впав наоперу, зокремана АріюАльміри зопери «Рінальдо», то за словами Івана Богданова, цей вибір очевидний. По-перше, Василь Сліпак був оперним співаком і неодноразово сам виконував партії з творів Генделя, а по-друге, опера «Рінальдо» за своєю силою і енергетикою якнайкраще підходить для шанування пам’яті співака-воїна. Адже у музиці великого Генделяприсутні як історико-героїчні мотиви, так і лірика кохання, сум і печаль.

Академічний камерний хор ім. Дмитра Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центрувперше бере участь у музичномумаратоніпам’яті Василя  Сліпака. - Наша участь у цьому світовому проекті - не просто свідчення поваги до загиблого колеги, але й данина його таланту як оперного співака, це наш вияв громадянської позиції, - резюмує Іван Богданов.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини