Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 13:29:15

У Чернігові напишуть стратегію розвитку культури до 2027 року. ВІДЕО

04.06.2019   14:05Агенцiя

Сюжет телеканалу «Дитинець».

Ярослав Петраков, генеральний директор директорату стратегічного планування та європейської інтеграції: «Ми це робимо в рамках підготовки розробки державної стратегії регіонального розвитку 2027. Ми хочемо, щоб в цій стратегії культурна компонента була гідно представлена. І представлена на рівні усіх територій. Відповідним чином ми ініціюємо зараз цикл стратегічних сесій в об’єднаних територіальних громадах, обласних центрах, районних центрах для стратегування сценаріїв культурного розвитку громад».

Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму: «Головна задача показати, що культура сьогодні не може розвиватися сама по собі. І обов’язково виробляти міждисциплінарні такі підходи і власне шукати ті сфери, які можуть бути нашими і інвесторами, і тими категоріями, які будуть розвивати».

Перш ніж написати стратегію розвитку, провели кілька досліджень, аби краще розумітися на рівні культури українців.

Ярослав Петраков, генеральний директор директорату стратегічного планування та європейської інтеграції: «Було проведено соціологічне опитування, репрезентативне, яке виявило, що майже 50% населення протягом останнього року жодного разу не взяли участь в жодному культурному заході. 60% населення взагалі не читали жодної книжки і не відвідували ані книгарні, ані бібліотеки. І майже 20% населення мають проблеми з доступом до закладів культури за місцем роботи або місцем проживання».

Як змінити ці показники, думатимуть у кожному з регіонів. Враховуючи, що культура по всій країні повинна розвиватися в єдиному напрямку.

Ярослав Петраков, генеральний директор директорату стратегічного планування та європейської інтеграції: «Те, що ми хочемо зробити, це змінити підходи до надання культурних послуг. Щоб вони, по-перше, були якісними і, по-друге, доступними для всіх, а не тільки для жителів обласних центрів чи столиці. Тому що в великих містах у нас концентрація культурних заходів і закладів, і ресурсів, а на рівні окремих територій – сіл, селищ, малих поселень, там за доступністю культури значно слабше».

Говорили на стратегічній сесії і про недостатнє фінансування сфери культури і низьку зацікавленість людей чи-то книгами, чи мистецькими подіями.


" frameborder="0" allowfullscreen>

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.