Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 03:56:44

Відбулася презентація книг Миколи Будлянського

18.03.2019   08:30Агенцiя

14 березня на засіданні клубу "Краєзнавець" відбулась презентація збірки поезій "Смак пізнього яблука" та книга документально-публіцистичних нарисів "Орлівка. За батьківськими заповітами" письменника та журналіста Миколи Будлянського.

 
Представив поетичну творчість чернігівського журналіста Миколи Будлянського президент Міжнародної літературно-мистецької Академії України, письменник та журналіст, головний редактор газети "Чернігівщина" Сергій Дзюба. Він привітав поета з виходом нової збірки та вручив почесну відзнаку – міжнародну літературну премію імені Григорія Сковороди "Сад божественних пісень". Лауреатом цієї ж престижної премії за визначну благодійну та громадську діяльність на благо України став науковець, підприємець, меценат Володимир Хоменко.
 
Читали вірші з нової збірки та щиро вітали поета колеги – журналіст, колишній очільник Держкомтелерадіо України Юрій Плаксюк, відповідальний секретар Чернігівської обласної організації Національної спілки журналістів України Ольга Чернякова, поетеса Надія Галковська, а також учениця Олишівської (Чернігівського району) школи Наталія Костюк. Вишуканим музичним подарунком порадували присутніх чарівні співачки Інна та Тетяна Чабан. Сергій Дзюба також вручив сестрам Чабан почесну відзнаку – дипломи лауреатів Міжнародної премії авторської пісні імені Василя Симоненка.
 
Справжній ажіотаж у Куликівському районі та й по всій області викликав вихід у світ наступної книги Миколи Будлянського – документально-публіцистичних нарисів "Орлівка. За батьківськими заповітами". Це розповідь не тільки про історію та сучасність села у з такою звучною назвою, а і про долі його жителів. На презентацію завітало багато гостей з Куликівського та Чернігівського районів, чернігівські науковці, краєзнавці, журналісти. В обговоренні видання взяли участь голова Куликівської ОТГ Наталія Халімон, заступник голови Чернігівської райадміністрації, очільник краєзнавців району Андрій Курданов, земляки-орлівці Михайло Глушко, Олександр Тригубенко, Любов Таценко та багато інших. Було неодноразово наголошено, що ініціатором та натхненником, безпосереднім учасником народження книги "Орлівка. За батьківськими заповітами" став Володимир Хоменко – людина надзвичайно цілеспрямована, віддана своїй рідній землі. Саме завдяки його організаторському таланту та сприянню лише у 2018 р. побачило світ 11 книжок.
 
Уродженець с. Орлівка, талановитий підприємець, інвестор, кандидат сільськогосподарських наук, меценат Володимир Хоменко розповів про нелегкий шлях створення книги, цікаві сторінки історії рідного села, з великою повагою згадав старше покоління своїх земляків та виразив впевненість у гарному та щасливому майбутньому Чернігівщини та України в цілому.
 
Підбив підсумки засідання клубу "Краєзнавець", його президент, голова правління Чернігівської обласної організації Національної Спілки краєзнавців України, професор Олександр Коваленко.
 
Під час заходу демонструвалась книжково-інформаційна виставка "Мало любити свій рідний край, його треба ще й знати" (М. Рильський)".

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.