Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:02:59

Художники чотирьох країн випробовують новий туристичний маршрут по музеях Гомельщини та Чернігівщини

06.08.2018   13:13Агенцiя

Триває двотижневий міжнародний пленер за участю художників з Білорусі, України, Латвіїта Польщі по містахі музеях Гомельскої та Чернигівської областей.

Перший тиждень пленера відбувається набілоруськійтериторії – художники вже відвідали Гомель, Вєтку, Річицю та Лоїв. Вони з захопленням взяли участь в цікавих оглядових екскурсіях по відвідуваним містам, експозиціях музеїв, ознайомилися з архітектурою, культурою та місцевими традиціями, оглянули мальовничі краєвиди, зробили ряд чудових замальовок.
 
З 8 по 14 серпня учасники пленера продовжать свою роботу в Чернігівській області – оглянутьпам’ятки Чернігова, Любеча, Седнева, Козельцята Остра, відвідають місцеві музеї, зроблять замальовки музейних експонатів,архітектурних пам’яток та історично-важливихмісць регіону, які входять у новий транскордонний міжмузейний туристичний маршрут, щорозробляється в рамках проекту.

Зображення, створені під час пленеру, складуть виставковий фонд проекту “Від партнерства місцевих музеїв до широкого транскордонного культурного співробітництва”. Ці роботи увійдуть до експозиції виставки за підсумками проекту, яка восени 2018 р. буде представлена в 6 музеях Гомельської та Чернігівської областей. Твори художників будутьв икористанів якості ілюстрацій додовідника-путівника з історії та культури регіону, який буде виданоу рамках проекту для музейних співробітників, працівників установ культурита освіти.

Як і інші заходи проекту, міжнародний пленер сприятиме зміцненню культурних і професійних зв’язків між Гомельщиною та Чернігівщиною.

Завдання пленера – зібрати художній матеріаліз зображеннями визначнихісторико-культурних місць, архітектурних пам’яток, музеїві музейних предметів Гомельськоїта Чернігівської області. Учасники проїдуть по містах і музеях, які входятьу новий транскордонний міжмузейний туристичний маршрут, щорозробляється  в рамках проекту.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини