Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:53:21

Вечір Моцарта на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру

22.06.2018   07:44Агенцiя

19 червня на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм знову звучали твори Вольфганга Амадея Моцарта.

Цього разу - у виконанні  Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” під управлінням художнього керівника та головного диригента, Заслуженого діяча мистецтв України  Миколи Сукача.

Солірували: Заслужений артист України Микола Сук (фортепіано, США), Ольга Шадрина (фортепіано, м.Чернігів), Кирило Бондар (скрипка, м. Київ) та Валентина Буграк (альт, м.Київ).

Музиканти виконали концерт для двох фортепіано з оркестром мі-бемоль мажор і концертну симфонію для скрипки та альта з оркестром мі-бемоль мажор.

Вже традиційно, перед початком концерту до слухачів звернувся Микола Сукач. Маестро поділився своїм баченням та особистим ставленням саме до цих безсмертних творів Моцарта.  За словами пана Миколи, він 25 років диригує ці концерти з різними оркестрами. Особливо митець закоханий у концертну симфонію великого австрійського композитора, яка усі ці роки немовби супроводжує його по життю. Якщо перший твір, за словами диригента, не має якогось, так би мовити, штучного наповнення стосовно тонального плану, то другий -  є дуже незручним для струнних інструментів. Тому що ці інструменти налаштовані до більш мажорних тональностей.

Незважаючи, що обидва твори написані у 1779 році, вони, як розповідає Микола Сукач, мають кардинально іншу музичну естетику. Концерт для двох фортепіано з оркестром є своєрідним діалогом, чи, навіть, змаганням двох інструментів з оркестром, то концертна симфонія для скрипки та альта з оркестром має більш філософський контекст. І це, напевне, тому, що незадовго до написання симфонії у Моцарта померла мати. Саме тому цей твір з усією впевненістю можна вважати реквіємом.

Чернігівська публіка досить приязно зустріла виконання обох концертних творів, про що свідчили тривалі овації і вихід музикантів на сцену “на біс”.


Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини