Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 06:04:19

У бібліотеці Короленка відбулася зустріч з ветераном Другої світової війни Іваном Онищенком

07.05.2018   13:55Агенцiя

3 травня, напередодні Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка відбулася зустріч учнів десятого класу ЗОШ № 3 з ветераном Другої світової війни Онищенком Іваном Омеляновичем.

Ведуча заходу Наталія Утиро у вступному слові зазначила: "Сьогодні ми віддаємо данину пам'яті тим, хто загинув на фронтах Другої світової війни, хто віддав життя, щоб ми жили щасливо. Цей день наближали, як могли, люди, котрим було дуже нелегко в ті воєнні роки і яким найважче сьогодні. У довічному боргу наше покоління перед тими ветеранами війни, які пройшли через горнило страждань. День Перемоги залишиться назавжди в людської пам'яті".
 
Іван Омелянович розповів, що у лютому 1944 року він воював сержантом на Другому українському фронті у 163-й мотострілецькій дивізії, пройшов дорогами Румунії, Угорщини. На півдні Чехословаччини 17 грудня 1944 році отримав важке поранення у ногу, був направлений на лікування у шпиталь, де і зустрів довгоочікувану Перемогу. Лихо й страждання, які пережив ветеран, незмірні. На фронті гинули фронтові товариші, які пліч-о-пліч відстоювали рідну землю. Вони були різних національностей: українці, узбеки, росіяни, євреї, але разом товаришували.
 
Після Другої світової війни Іван Омелянович отримав юридичну освіту у Київському національному університеті ім. Т. Г. Шевченка, довгий час працював в органах прокуратури. На сьогоднішній день Івану Омеляновичу є повних 92 роки, його фізична форма після всього пережитого заслуговує поваги. Молодь щиро подякувала ветерану за цікаву розповідь, яка дуже змістовно відобразила події того часу.
 
Наприкінці заходу Наталія Утиро відкрила для молоді секрет виживання в цьому світі: "Коли ти зігріваєш серце інших, тоді і ти зігрієшся. Коли ти підтримуєш, укріплюєш і надихаєш інших, тоді і ти отримаєш підтримку, укріплення і натхнення в своєму житті". Бережіть цей секрет! Учні привітали ветерана квітами.
 
Організатори заходу презентували книжкову виставку "Подвиг твій безсмертний".

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.