Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:47:39

Учні усіх музичних шкіл Чернігова виступили на одній сцені

02.04.2018   11:58

У Міському Палаці культури 31 березня відбувся творчий звіт міста Чернігова "Музика рідного міста".

У концертній програмі взяли участь творчі колективи та виконавці шкіл естетичного виховання, Палаців культури та громадських організацій міста, які продемонстрували гостям свої творчість і талант. Також на сцені виступив і ансамбль музичної школи №1, вікова категорія учасників якого 3-5 років.

Привітати всіх присутніх прийшов Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Він висловив сподівання, що сьогоднішній концерт буде справжнім святом і колективи нашого міста продемонструють прекрасний творчий звіт.

- Ми знаємо, що людина повинна бути всебічно розвинена. І якраз сьогоднішні виступи є свідченням того, що наше майбутнє - наша молодь - це люди, які несуть у своїх серцях не тільки точні науки, а й культуру і мистецтво. А це є душа нашої нації. Бажаю добра, здоров’я і успіхів, гарних вражень та задоволення від концерту, - сказав міський голова.

Чернігівська музична школа № 1 імені С. В. Вільконського наступного місяця святкуватиме 110-й день народження. Педагоги цього закладу докладають максимум зусиль на розкриття талантів цілої пледи виконавців-солістів, блискучих артистів, провідних педагогів. У січні минулого року зразковий ансамбль бандуристів «Соколики» підкорював депутатський корпус Верховної Ради України.

Свого часу музична школа № 1 імені С. В. Вільконського виступила співорганізатором та активним учасником єдиного в Україні Всеукраїнського конкурсу юних бандуристів – хлопців «Кобзарська юнь України» та Всеукраїнського фортепіанного конкурсу імені Л. Ревуцького, які проводяться за підтримки Чернігівської міської ради.

Унікальною є й робота музичної школи № 2 імені Є. В. Богословського, де діє єдиний на Чернігівщині вечірній естрадний відділ, на якому навчаються не тільки учні загальноосвітніх шкіл, а й студенти, робоча молодь. Набирає обертів і дитячий оперний театр.

Вихованці Міської школи мистецтв також постійно отримують перемогу на різних конкурсах. Минулого тижня ансамбль домристів «Дзвіночок» взяв Гран-Прі Всеукраїнського конкурсу «Пролісок» (м. Київ), а перше місце  - ансамбль скрипалів «Пролісок».

Лише за 2017 рік учні музичних шкіл, позашкільного та естетичного виховання взяли участь у понад 200 регіональних, міських, обласних, Всеукраїнських конкурсах.

Міський Палац культури імені В. Радченко відроджує колективи, популяризує регіональну музику, відзначає ювілеї колективів. Наприклад нещодавно «Сіверяни» відсвяткували 30 років. Також у Палаці започатковується нове – духовий оркестр та балетна група.

Цього дня для всіх відвідувачів у фойє Міського Палацу культури були представлені книги, творчі роботи дітей Чернігова.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.