Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:27:32

Екскурс в історію на тему "Незламний духом"

29.03.2018   11:08

В плеяді видатних борців за незалежність України кін. ХІХ - поч. ХХ ст. чи не найголовніше місце займає громадсько-політичний діяч, правник, публіцист, ідеолог та лідер самостійницької течії українського руху на зламі століть, уродженець села Турівка колишнього Прилуцького повіту – Микола Іванович Міхновський (1873-1924рр.).

З нагоди 145-річчя з дня народження видатного земляка у стінах Агротехнічного коледжу відбувся екскур в історію під назвою «Незламний духом», підготовлений співробітниками Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова.

Запрошені на захід студенти навчального закладу мали змогу дізнатись про життєву стежину Миколи Івановича, його політичну та громадську діяльність.

Досить цікавою була розповідь наукового співробітника музею Ірини Біленко, зокрема, про дитячі та гімназичні роки, які Микола Міхновський провів у селі Турівка та місті Прилуки.

З не меншою зацікавленістю присутні слухали розповідь й про подальше його життя: участь в політичних партіях, адвокатську та військову діяльність, а також публіцистичну справу. Для кращого засвоєння матеріалу розповідь доповнювалась фото та відеоматеріалами.

 
Прилуцький краєзнавчий музей імені Василя Івановича Маслова

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини