Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 20:42:55

"Герої не вмирають, вони лиш поруч буть перестають"

15.02.2018   08:55Агенцiя

У Чернігові відбулося урочисте відкриття першої частини пересувної виставки «Сіверщина. Блокпост пам’яті», присвяченої загиблим в АТО Героям Чернігівщини. Її організувала ГО «Єдина родина Чернігівщини».

Не випадково захід проведено у стінах Академії Державної пенітенціарної служби України, адже її курсанти є активними учасниками волонтерського руху.

Участь у відкритті взяли і представники органів влади. Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова зауважила, що ця документальна виставка має постійно нагадувати підростаючому поколінню про ціну миру та героїзм наших співвітчизників. Було б дуже добре, аби з нею ознайомилося якнайбільше молоді.

Експозиція складається з 24 елементів — патріотичних скриньок, у минулому ящиків з-під гранат, які привезли із зони АТО. Естетичного вигляду їм допомогли надати чернігівські майстри та художники. Зокрема, зробили портрети загиблих Героїв, нанесли їхні біографічні дані, встановили підсвітку.

Голова ГО «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський: «Ця виставка — результат спільної роботи. Із власного досвіду знаю, що надзвичайно важко віддати дорогі серцю речі найріднішої тобі людини. І ці експонати — це лише початок. У нашій розробці ще 20 скриньок. До роботи закликаємо всі родини загиблих. Героям-сиротам скриньки зробимо разом».

Високу оцінку виставці дав голова громадської пошукової організації «Цитадель» Павло Нетьосов.

Крім того, учасникам відкриття нагадали, що в області видана книга «На палаючому Сході» — нариси про героїв антитерористичної операції на сході України, які народилися або ж до початку воєнних дій служили на Чернігівщині.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини