Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:20:06

Чи буде в Чернігові художній музей?

08.12.2017   10:11Агенцiя

На сесії обласної ради, а перед тим на засіданні однієї з комісій, депутат, голова Бахмацького районного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Олег Калиняк обнародував позицію обласної "Просвіти" щодо художнього музею. Досі всі причетні мовчки слухали голос просвітян і - нуль реакції. Вихід на сесію - одна зі спроб бути почутими для відновлення Чернігівського художнього музею імені Г.Ґалаґана.

Позиція Чернігівського обласного товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка щодо ситуації із Чернігівським художнім музеєм Г.Ґалаґана

Сесія обласної ради має вирішити питання про призначення директора Чернігівського художнього музею імені Г.Галагана згідно рішення конкурсної комісії. Проте правління обласного товариства «Просвіта» вражає, що не так важлива персоналія директора, як сам стан музею.

Вся справа в тому, що Чернігівський художній музей імені Г.Галагана – це велика імітація. Є стіни музею, є його працівники, що зарплату отримують, є багатющі фонди, але нема самого музею. Адже музей не має жодної експозиції, а саме експозиція є основою будь- якого музею. Можна сказати, що музею без експозиції не буває. Нема і Чернігівського художнього музею імені Г.Галагана. Виставки ж, які влаштовує музей, може проводити будь-хто, з товариством любителів живопису включно.

Вся причина такого стану витікає із рішення обласної влади, а конкретно – тодішнього голови ОДА Миколи Бутка, який через корупційно- кумівські схеми режиму Кучми передав 1040 квадратних метрів музею приватній галереї Бориса Дєдова. Таким чином, експозиції самого музею просто нема де розміщувати, адже інші наявні площі просто не відремонтовані.

Натомість на орендованих площах підприємець Дєдов розмістив так званий музей сучасного мистецтва, хоча й такого музею нема, адже і в нього нема експозицій, є лишень тимчасові виставки. Обласна ж рада встановила Дєдову надзвичайно пільгові умови оренди – 1 гривню за квадратний метр.

В результаті у фондах лежать, заховані від очей шанувальників мистецтва, твори голландських художників, німецьких, російських, українських, що могли би скласти честь будь-якому музею і привабити у Чернігів туристів. На жаль, попереднє керівництво музею нічого не робило для відновлення музею і, схоже, й те, яке призначать депутати зараз також не робитиме нічого, будучи креатурою того ж таки Дєдова.

Тому правління чернігівського обласного товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка звертається до депутатів обласної ради з пропозицією створити робочу групу, яка би вивчила дане питання та запропонувала конкретні кроки по відновленню художнього музею імені Г.Ґалаґана.


За дорученням правління
Олександр Шевченко, голова обласного товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка,
Василь Чепурний, почесний голова обласного товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка".




   

 






 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини