Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 18:53:53

Відкрилися "Грудневі театральні вечори" ВІДЕО

02.12.2017   11:36Агенцiя

Найстарішому в Україні театральному фестивалю – 30 років! На ювілейні «Грудневі театральні вечори» до Чернігівського молодіжного театру з’їхались гості зі всієї України. Відкривав фестиваль Театр російської драми імені Лесі Українки з постановкою «Варшавська мелодія». У глядацькій залі побували і наші журналісти.

«Грудневим театральним вечорам» у Чернігівському молодіжному театрі – тридцять років. Це – найстаріший та, напевно, найменший театральний фестиваль України. Тут ніколи не бувало номінацій та призів, сюди завжди їхали за особливою домашньою, затишною атмосферою. Саме завдяки їх фестиваль і «тримається» так довго, запевняє його засновник Геннадій Касьянов: «Це така лабораторія душі, і ще лабораторія сімейна – фестиваль сімейний, мабуть, один є такий в Україні і, мабуть, саме тому він протримався 30 років. Багато глядачів, які до нас приходять, були практично на віх фестивалях – це дуже приємно»

Відкривала ювілейний фестиваль «Варшавська мелодія» — постановка театру російської драми імені Лесі Українки. Раніше головну роль у п’єсі грала Ада Роговцева, яка також була учасником «Грудневих вечорів». Кияни привезли дійсно унікальну річ: на цю виставу у столиці потрапити неможливо – квитки розкупають миттєво, хоча «в прокаті» вона вже два роки.

«Інтелігентна публіка» — так називають чернігівських глядачів гості сцени Молодіжного театру. Фестиваль має своїх постійних глядачів, дехто з яких побував майже на всіх «Грудневих вечорах» та не пропустив жодної власної постановки молодіжного театру.

Закриватиме фестиваль Театральна майстерня Миколи Ружковського – «хрещеного батька» Молодіжного театру. Саме з нього свого часу розпочинався фестиваль. Геннадій Касьянов: «А це тепер курс його студентів, які тепер не студенти, а актори. Вони зробили вже свій театр у Києві, і вони привозять до нас прекрасну виставу «Залік на одну дію» за Остапом Вишнею».

Традиційно, «господарі поля» участі у фестивалі не беруть. Це один із небагатьох випадків, коли актори «молодіжки» мають можливість подивитись виставу на сцені свого театру і перейняти досвід колег. Власне, з цією метою і започатковувались «Грудневі театральні вечори» тридцять років тому.


Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини