Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:32:40

Нова казка "Про Червону Шапочку та музичного Вовка"

07.06.2017   16:42Агенцiя

У Чернігові до Дня захисту дітей студентський соціальний театр «EX LIBRIS» презентував сучасну інтерпретацію традиційної казки Шарля Пьєро «Червона Шапочка».

Це вже друга вистава театру в рамках культурного проекту «Мода на добре мистецтво», який реалізовує ЧММГО «Міський молодіжний центр «Жменя» за фінансової підтримки Швейцарського бюро співробітництва в Україні. На відміну від першого твору більш серйозного за змістом, ця вистава вийшла дуже веселою, динамічною, захоплюючою.

Художній керівник театру Марина Каранда запропонувала версію оздоблену ігротекою для дітей з особливими потребами ГО «Голос батьків» та ГО «Шанс», дітей з усієї області, позбавлених  батьківської опіки і запрошених Обласним відділом служби сім’ї та молоді на святковий захід до Обласного палацу творчості  дітей та юнацтва.

«Драматична основа  казки вже була багатообіцяючою – бабуся Червоної Шапочки має великий досвід викладання музики, тому Вовчисько обирає уроки музики замість того, щоб поласувати такою вчителькою. Режисерським задумом всі герої були жанрово об’єднані  у 40 хвилинний мюзикл», - розповіла про ідею вистави її художній керівник.

 Багато пригод чекало і на глядачів, адже вони допомагали Червоній Шапочці перетнути долину Маків, розгадати  інтриги Терену і Глоду, захистити Бабусю від непорозуміння з Мисливцями і їх вірним Собакою, навчити Вовка розрізнювати музичні інструменти.

Музичний супровід вистави від звукорежисера Анатолія Новака та танцювальні хвилинки не давали сумувати глядачам. А разом із тренеркою з анімації Софією Аксютою глядачі та герої опинилися у справжнісінькому казковому світі.

Для акторів студентського соціального театру «EX LIBRIS» участь у такій виставі – це неоціненний досвід роботи з дитячою різновіковою аудиторією. А також можливість творчо  реалізувати головну місію театру – нести добрі ідеї та емоції у суспільство.

Прес-служба ЧММГО «Міський молодіжний центр «Жменя»

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини