Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:45:45

Для митців - історична подія, для Седнева - ще й чергова "родзинка"

30.05.2017   08:47

29 травня, у Седневі відкрили іще один пам’ятник, розширивши тим самим перелік туристичних принад селища.

«У седнівському будинку творчості працювали сотні українських художників. Пейжазі цього краю можна знайти у приватних колекціях по всьому світу. Не дивно, що уже вкотре майстри пензля обирають цю місцину, аби обговорити свої подальші творчі плани», — каже Седнівський селищний голова Михайло Шевчик.

Цьогоріч з’їзд Національної спілки художників України на Чернігівщині розпочався з довгоочікуваної приємності — відкриття пам’ятника видатному живописцю Миколі Глущенку.

Микола Глущенко — Видатний український живописець, народний художник СРСР, лауреат Державної премії Української РСР імені Т.Г. Шевченка М.П. Глущенко перед Другою світовою війною півтора десятка років прожив у Берліні й Парижі, уміло поєднуючи амплуа художника й розвідника.

«Відкриття скульптури — ще одна «цікавинка» для туристів. Для Седнева це надзвичайно важливо. Адже громада має намір стати центром ОТГ і саме туризм може непогано наповнювати місцеву скарбницю», — зазначає селищний голова.

Привітати місцевих жителів та митців з усіх куточків України приїхали і перший заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук та заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова.

«Нам є чим пишатися, нам є що показувати», — акцентував Валентин Мельничук.

У майже родинному творчому колі художники згадували особливості творчості Миколи Глущенка, а ті, хто мав нагоду особистого знайомства з митцем, ділилися враженнями від спілкування з такою непересічною особистістю.

Не оминули увагою майстри пензля і юних талантів. Діти представили для професійного ока чимало своїх полотен.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.