Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:26:01

У музеї Михайла Коцюбинського триває виставка "Доба Коцюбинського в живописі українських художників"

26.05.2017   12:05Агенцiя

У Міжнародний день музеїв, 18 травня, у музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відкрилася виставка живописних робіт із фондів музею, пов’язаних з письменником. Вона триватиме протягом місяця.

На виставці представлені різноманітні за жанрами картини. Є тематичні, у яких простежуються різні віхи життя письменника, пейзажі із зображенням тих місць, де любив відпочивати Михайло Коцюбинський, і зовсім трохи – експонати портретного живопису. Авторами картин є художники різних поколінь.

У першу чергу ті, які були особисто знайомі з М.Коцюбинським: Г.Коваленко (у музейній колекції понад 30 творів живопису), брати Бутники – Іван і Степан, І.Рашевський. Свого часу письменник як голова «Просвіти» влаштовував у Чернігові художні виставки за участю цих майстрів пензля.

Експонується низка робіт живописців-сучасників Михайла Михайловича, котрі не були особисто знайомі з ним і розквіт творчості яких припадає на 20-50-ті роки. Деякі з них переїхали до нашого міста вже після революції. Це В.Зінченко (у музеї зберігається 18 етюдів), А.Петусь, М.Ложечников, Л.Митькевич. Останні два не мали спеціальної художньої освіти, але присвятили своє життя мистецтву і залишили після себе низку цікавих робіт.

Окремо подані полотна художників, що не пов’язані з Чернігівщиною (1950-60-ті роки). Це В.Одайник, Ю.Баланівський, В.Забашта, П.Сахро – представники соціалістичного реалізму, на відміну від попередніх майстрів – представників традиційного живопису.

Ще одна група робіт – картини чернігівських живописців 50-70-хх років (народний художник УРСР К.Трохименко, художники О.Снопок, Д.Варакута). І, нарешті, картини лауреатів премії ім. М.Коцюбинського різних років: портретні роботи народних художників України А.Шкурка, В.Ємця, живопис І.Пенського, О.Потапенка, Ф.Кравчука.

Вартість квитків:
дитячий – 3 грн;
студентський – 4 грн;
дорослий – 6 грн.

Довідки за телефонами: (04622) 4-10-03, 4-43-26.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини