Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:19:33

Відбулося відкриття виставки картин "Чернігівські пейзажі" Іллі Субботенка

18.05.2017   15:19Агенцiя

16 травня в рамках культурно-дозвіллєвого центру "Мистецька вітальня" в Чернігівській ОУНБ ім. В.Г. Короленка відбулося відкриття виставки картин "Чернігівські пейзажі" молодого художника, студента Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка Іллі Субботенка.

Народився 1994 року в Чернігові. З 2013 року навчається в ЧНПУ ім. Т.Г. Шевченка за спеціальністю "Дошкільна освіта і англійська мова".
 
Працює художник у жанрі пейзажу, захоплюючись історичними архітектурними перлинами Чернігівщини. Надає перевагу олійному живопису, акварелі та графіці. Творчий шлях митець розпочав у 2009 році з гуртка "Малюнок та живопис" під керівництвом Едуарда Красного при Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва.
 
Навчаючись в університеті, нагороджувався грамотами за активну участь в житті закладу та неодноразово завойовував призові місця в різноманітних художніх конкурсах. Зокрема, нагороджений дипломом за перемогу в конкурсі "Студент року 2017" в номінації "Творча особистість". Також проводив творчі конкурси та заняття з образотворчого мистецтва для дітей.
 
В 2015 та 2016 роках у стінах рідного ВНЗ відбулися персональні виставки картин Іллі Субботенка.
 
На виставці "Чернігівські пейзажі" представлено 23 роботи в жанрі пейзажу та натюрморту. Картини показують духовну, романтичну та живописну сторону старовинного міста.
 
"Найкраще про художника скажуть його роботи, – наголосив Роман Силко, доцент кафедри естетичного виховання ЧНПУ, заступник декана з виховної роботи факультету початкового навчання. – В картинах Іллі можна відчути різний настрій та стан природи, що означає його гнучкість та чутливість, як митця". Викладач також подякував бібліотеці, що дає змогу молодим художникам, які тільки розпочинають свій творчий шлях, презентувати свою роботу.
 
Едуард Красний, викладач образотворчого мистецтва студії "Малюнок та живопис" Чернігівського Палацу дітей та юнацтва, відзначив: "Це такий учень, котрий завжди прагне бути кращим. Він не стоїть на місці, постійно удосконалює свою живописну техніку. Це цінна риса характеру для художника, завдяки якій Ілля спроможний досягти більших висот".
 
Рідні та знайомі привітали Іллю з відкриттям виставки і побажали подальших творчих успіхів та нев'янучого натхнення, а батько Юрій Субботенко пообіцяв підтримувати сина й надалі в його захопленні.
 
Ілля Субботенко подякував батькам, викладачам, у яких вчився і навчається зараз, та відділу мистецтв за організацію виставки. "Я бажаю, щоб мої пейзажі дарували людям натхнення та красу, спонукали на творчість, допомагали пізнати навколишній світ в його різноманітних барвах, кольорах та відтінках".

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини