Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:04:04

"Жінки-матері нашого народу"

17.05.2017   08:07

До Дня матері в читальному залі центральної міської бібліотеки пройшов літературний вечір «Жінка, і пісня, і любов».

З історією цього свята нас ознайомила бібліотекар дорослого абонементу Людмила Конопля-Носач.

Цікаво, що ініціатива створення нової святкової дати належала американці Анні Джарвіс, яка захотіла увічнити пам’ять про власну матір. Українська діаспора в Канаді  ще у 1929 році відзначила цей день. Почали його святкувати і у нас, але у 1939 році заборонили. 
І тільки після здобуття незалежності в Україну повернулося це чудове свято.

Неможливо заборонити народу вшановувати матерів. З нагоди Дня матері відбулася презентація нової книжки-збірки патріотичної поезії «Сльози України» члена клубу «Літературна вітальня» Валентини Нестеренко. Вона теж мама. Має сина-спеціаліста по комп’ютерам та доньку-економіста і менеджера. Валентина Володимирівна працювала завідуючою поштового відділення у с. Буди Ічнянського району. Чоловік її- учасник бойових дій та АТО.

Поетеса підготувала слайд-шоу, в якому розповіла про себе. Писати вона стала не так давно. Та вже має поетичні збірки «Життя-спогади», «Чотири пори року». Сьогодні вона презентує нову-«Сльози України. Поетеса не минає політичні теми. У неї є вірші про Євромайдан, на якому її дорослі діти відстоювали європейське майбутнє власної країни. Багато творів про війну на Донбасі, АТО. Вона дуже хоче бачити Україну самостійною й щасливою країною. І не розуміє, чому все повернулося проти людей. Скільки ще молоді ми загубимо у так званому АТО? Такого тяжкого життя українці ще не мали. Зараз в розробці у Валентини Володимирівни нова книжка «Україна моя-доля моя».
 
З новонародженою збіркою «Сльози України» Валентину Нестеренко вітали колеги по перу, працівники бібліотеки, голова Спілки афганців Ступак А.М. Наша гостя з Іспанії Людмила Герасименко виступила з музичним номером-виконала під гітару популярні пісні іспанською та французькою мовами. А потім всі згадали українські народні пісні. Не можна забувати власне коріння.


Н. Старінко, бібліотекар Ніжинської ЦБС

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.