Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 15:57:55

Виховання патріотизму у підростаючого покоління - найкраще вшанування пам’яті Михайла Коцюбинського

26.04.2017   08:17Агенцiя

Видатний український письменник, громадський діяч Михайло Коцюбинський останні 15 років свого життя провів у Чернігові. Тут же він і упокоївся 25 квітня 1913 року.

Тож до могили українського сонцепоклонника на Болдиній горі вшанувати його світлу пам'ять прийшли представники органів влади, зокрема перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник голови — керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, громадськість, а також шанувальники творчості письменника.

Присутні згадали і літературний доробок українського класика, і сторінки його життя.

Перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, говорячи про творчу спадщину Михайла Коцюбинського, наголосив, що саме на Чернігівщині з-під його пера вийшли всесвітньовідомі твори: «Intermezzo», «Цвіт яблуні», «Дорогою ціною», «Хвала життю», «Fatamorgana», «Тіні забутих предків», які без перебільшення є видатним і неповторним явищем в історії української культури.
Валентин Мельничук зауважив, що багато проблем, які підіймав художник слова більше століття тому, залишаються актуальними і длясучасного українського суспільства. Тому, за словами промовця, щоб краще орієнтуватися у сьогоденні, слід частіше звертатися до класиків, чий безцінний досвід і мудрі поради не втрачають своєї важливості і нині.

- Михайло Коцюбинський залишив нам у спадок свої безцінні твори. Вони і досі надихають як сучасних митців, так і читачів. Так витончено передати душу і внутрішній світ українця — справжній талант. Ми маємо гідно берегти скарби вірного сина України, а виховання патріотичного духу у підростаючого покоління — це найкраще вшанування пам’яті Михайла Коцюбинського, — зазначила Наталія Романова.

У свою чергу, Ігор Коцюбинський висловив слова вдячності усім, хто прийшов вклонитись таланту видатного письменника та вшанувати його світлу пам’ять.

На багатогранності таланту знаменитого українського Сонцепоклонника, який глибиною своїх оповідань, повістей та новел значно випередив свій час, наголосила письменниця, голова обласної організації Національної спілки письменників України Ганна Арсенич-Баран.

Заупокійну літію відправив священник храму Михайла і Федора отець Олег.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини